Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 8

I dette nummer af Perspektiv kan du blive klogere på, hvordan du kan investere dig til mere frihed og samtidig leve mere bæredygtigt. Du kan også læse, hvorfor en digital pædagog og en bibliotekar har rykket formidling over på den kinesiske app TikTok, eller om, hvordan bibliotekerne kan hjælpe med at bekæmpe ensomhed.
Forsiden af Perspektiv udgivelse nr. 8 2020

Åbn hele bladet som pdf

 • Corona øgede social ulighed i biblioteksbrug

  En enestående adgang til data har givet forskere fra Københavns Universitet indblik i, hvordan nedlukningen under Corona påvirkede børnefamiliernes biblioteksbrug. De socialt stærke børnefamilier havde en langt større stigning i digitale lån end socialt udsatte børnefamilier. Med andre ord: Den sociale ulighed blev større, siger professor ved Sociologisk Institut ved Københavns Universitet Mads Meier Jæger.

  Læs mere
 • Leder: Lad os styrke dialogen om seniorkarriere og pension

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 8/2020.

  Læs mere
 • Lev bæredygtigt og investér dig til mere frihed

  Lug ud i dit forbrug og investér pengene i den fremtid, du drømmer om. Jo, det er noget for dig også.

  Læs mere
 • Lad tiden gøre dig rig

  Kirstine Højen er nyuddannet cand.scient.bibl. og i sit første job. Udsigten til pension i 70’erne har fået hende til at investere et lille beløb hver måned, der forhåbentlig giver hende økonomisk frihed til selv at vælge, hvor længe hun vil arbejde.

  Læs mere
 • Biblioteker: Brug jeres data

  Et fælles mindset og sprog hos medarbejderne er centralt, hvis bibliotekerne skal blive bedre til at bruge data. Projektet Brug Bibliotekernes Data har derfor udviklet et nationalt kompetenceforløb.

  Læs mere
 • TikTok – udskældt socialt medie eller genial platform?

  Danske børn er på TikTok. Så det er oplagt, at børnebibliotekaren rykker sin formidling ud i deres digitale verden. Men det skal gøres med hjertet, siger digital pædagog Eva Fog, der har skrevet rapporten TikTok: Musik, stemninger og skjulte algoritmer.

  Læs mere
 • Studiejobbet kobler teori og virkelighed

  Emilie Kristine Wærn har haft studiejob på et advokatkontor, i Mærsk og er i dag hos medicinalvirksomheden Ferring. »Det har vist mig, hvor forskellige job man kan få med vores uddannelse, selv inden for den samme retning«, siger hun.

  Læs mere
 • Har biblioteker en rolle i kampen mod stigende ensomhed

  Ensomhed rammer bredt, men særlig de unge, de udsatte og de ældste er i risiko for at blive ramt af svær ensomhed. Med viden om ensomhed og kendskab til forebyggende tiltag og civilsamfundets ensomhedsbekæmpende indsatser vil biblioteksansatte kunne spille en vigtig rolle i bekæmpelsen af ensomhed.

  Læs mere