Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 6

I dette nummer af perspektiv kan du læse om, hvad der sker, når demokratiet kommer under pres, for eksempel under en krise. Du kan også blive klogere på Citizen Science, eller få råd til god distanceledelse af forsker i arbejdsliv Anders Raastrup Kristensen.

Åbn hele bladet som pdf

 • Hurtig hjælp til virksomheder under Corona

  Blanketter til ansøgning om lønkompensation, momslån og refusion. Charlotte Simmelhack er ansat i Erhvervsstyrelsen og var med til at kvalitetssikre, da de nye blanketter til virksomhederne hurtigt skulle i brug på portalen Virk.dk, da Danmark lukkede ned.

  Læs mere
 • Leder: Vi skal ikke bare fortsætte i samme rille

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 6/2020.

  Læs mere
 • Vi må ikke miste magten af syne

  Demokratiet kommer under pres i kriser. Vi retter blikket mod det nære, vores kritiske sans dæmpes, og vi er villige til at give køb på vores rettigheder, mener forsker i international sikkerhedspolitik Jessica Larsen og ekspert i dataetik Gry Hasselbalch.

  Læs mere
 • Klogere til næste krise

  Lektor på Informationsstudier på Københavns Universitet Henrik Jochumsen havde gerne set, at bibliotekerne havde spillet en mere offensiv rolle, da Coronakrisen var på sit højeste, for at tydeliggøre deres værdi i lokalsamfundet.

  Læs mere
 • Kulturen trænger til et normkritisk blik

  Kulturinstitutioner som biblioteker og museer har blinde pletter. De leverer kultur til de mange, men glemmer de få, mener Amalie Ørum Hansen, der er medstifter af Nordisk Netværk for Normkritisk Ledelse for ledere i nordiske kunst- og kulturinstitutioner.

  Læs mere
 • Citizen Science: Biblioteker kan binde borgere og forskning sammen

  Citizen Science er et oplagt nyt område for forsknings- og folkebiblioteker, mener flere biblioteksfolk, men ledelsen skal vise vejen, for det kræver prioritering og ressourcer at involvere sig selv og brugerne i forskningen.

  Læs mere
 • Hvorfor kun udlåne bøger?

  Det nordiske projekt UPSCALE sætter spot på, hvor bibliotekerne kan bidrage til bæredygtigt forbrug. I Norge vil borgerne for eksempel kunne bruge deres lånerkort hos den lokale isenkræmmer til boremaskiner og save.

  Læs mere
 • Nu skal vi have tid til at sunde os

  Stefan Dahl skulle som tillidsrepræsentant i Esbjerg Kommunes Biblioteker håndtere en ny hverdag under Coronakrisen, hvor han og mange af kollegerne blev sendt i arbejde i kommunens daginstitutioner.

  Læs mere