Gå til sidens indhold

Nyt job: Mit håb er en afdeling for Knowledge Management

Stephanie Plambech er ny i job.

Virksomhederne ved ikke helt, hvordan de skal italesætte det, de har brug for, og de skriver ikke direkte bibliotekar eller informationsspecialist, men de har uden tvivl brug for vores kompetencer, mener Stephanie Plambech. Foto Privat

Tekst Sabrine Mønsted

Navn: Stephanie Plambech
Stilling: Junior Project Manager hos TDC NET fra januar 2020
Uddannelse: Cand.scient.bibl. 2019
Tidligere: Studiejob Juridisk Fakultet
Alder: 29 år

Hvordan fik du jobbet i TDC Net?
- TDC Net kontaktede mig via LinkedIn, fordi de søgte efter en bibliotekar/informationsspecialist, der også havde viden om virksomhedsdokumentation og kommunikation. De sagde, de havde et job til mig, hvis jeg var interesseret.

Har du haft fokus på virksomhedsdokumentation under din uddannelse?
- Ja, jeg har været ret bevidst om, at det var den retning, jeg ville, og har taget fag som »kommunikation i internationale virksomheder«, og mit speciale handlede om GDPR. Jeg har også lavet ting undervejs på studiet, der førte i den retning, for eksempel har jeg arrangeret Meet ’n’ Greet, hvor studerende og virksomheder kunne mødes uformelt. Og efter min kandidat tog jeg miniuddannelsen Records Manager hos Forbundet Kultur og Information.

Hvad er dine opgaver?
- Jeg er startet i teamet Project Excellence, hvor jeg skal starte med at få styr på deres tekniske dokumentation. Hvor er dokumenterne? I hvilke systemer ligger de? Og hvordan skaber vi struktur i dem? På sigt er det meningen, at jeg også skal skabe struktur på tværs af afdelingerne i det, der hedder TDC Netværk & It, så der kommer mere gennemsigtighed og videndeling mellem afdelingerne.

Hvad er det mest udfordrende ved jobbet?
- Det er en stejl læringskurve. Jeg kommer fra en generalistuddannelse til en virksomhed med brug for specifikke informationsspecialistkompetencer. I marts skal jeg præsentere min Business Case – altså mit projekt med at skabe strukturer i den tekniske dokumentation. Heri skal jeg blandt andet beskrive, hvordan jeg vil gøre det, hvad det vil koste, fordelene ved det, og så videre. Sådan én har jeg ikke lavet før – så det er spændende.
Og det, jeg har lært på uddannelsen, er jo kun et lille billede af virkeligheden. På universitetet lærer vi, hvordan det ideelt skal se ud, men i virkeligheden er det ikke altid så nemt at finde hoved og hale i dokumenterne. Det er en forretning, og jeg skal have forståelse for, hvordan min viden om dokumenter og videndeling hjælper forretningen.

Er der noget, der har overrasket dig i dit første job?
- Ja, at noget af det, jeg ikke fandt så interessant på studiet, viser sig at være super relevant. Jeg har fundet flere af mine gamle opgaver frem om for eksempel Knowledge Management.

Hvordan er det at være den eneste med din faglige baggrund?
- Der er ikke rigtig nogen specifikt at sparre med, men det er også spændende at være med i den transformation, som TDC er i gang med. Og jeg kan mærke, at virksomheden er begyndt at forstå værdien og behovet for informationsspecialisternes kompetencer, så man har styr på dokumenter og kan genfinde dem. Jeg kan sagtens forestille mig, at der vil blive ansat flere. Mit håb er, at vi bliver en hel afdeling for Knowledge Management. Efterhånden som mit netværk i TDC Net udvider sig, kommer der i hvert fald kollegaer fra andre afdelinger og spørger om mit synspunkt på tingene.

Ville du have søgt stilling, hvis du selv havde set den?
- Nej, for i stillingsopslaget stod der projektleder, og det havde jeg ikke umiddelbart forestillet mig, at jeg skulle være med min baggrund, men længere nede stod der, at de søgte én, der kunne skabe struktur og gennemsigtighed og så videre - alle bibliotekarevnerne. Virksomhederne ved ikke helt, hvordan de skal italesætte det, de har brug for, og de skriver ikke direkte bibliotekar eller informationsspecialist, men de har uden tvivl brug for vores kompetencer.