Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 5

Denne udgave af Perspektiv stiller skarpt på, hvordan vi kommer samlet igennem Coronakrisen. Du kan både læse om Copenhagen Fablab, der printer værnemidler til sundhedspersonale, og få råd af erhvervscoach Mette Aagard til, hvordan vi bedst rummer og lytter til hinanden. Du kan også blive klogere på, hvad der sker med os, når vi læser, og så kan du ikke mindst få input til, hvilke kompetencer fremtidens arbejdsmarked vil efterspørge.

Åbn hele bladet som pdf

 • Leder: Giv plads

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 5/2020.

  Læs mere
 • Lad ikke krisen splitte jer

  Hvordan kommer vi som kolleger og arbejdsplads samlet igennem krisen, når vi indbyrdes har forskellige holdninger til, hvordan den bedst håndteres? Organisationsudvikler og erhvervscoach Mette Aagaard taler om fem personlighedstyper – og formlen er at lytte og rumme hinanden.

  Læs mere
 • Bøger er ren overlevelse

  Litteratur er en social simulator. Ifølge evolutionsteorier er der overlevelse i at lytte til andres fortællinger, fordi de gør os klogere og styrker vores evne til at begå os socialt.

  Læs mere
 • Fem kontrakter på halvandet år

  Midlertidigt ansatte er ofte effektive, fordi de vil bevise deres værd i jagten på en fastansættelse, men det er udmattende – også for de fastansatte, der hele tiden skal byde velkommen og sige farvel til de løstansatte, siger adjunkt på Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet Sabina Pultz.

  Læs mere
 • Copenhagen Fablab printer værnemidler

  Op mod 7.000 hjemmeprintede visirer bliver hver dag sendt ud til sundhedspersonale i hele Danmark fra netværket MakersModCorona.dk. Kommandocentralen er Copenhagen Fablab i Valby Kulturhus, og manden med overblikket er bibliotekar Rasmus Fangel Vestergaard.

  Læs mere
 • 7 vigtige kompetencer i en digital tid

  Hvad skal du kunne på fremtidens arbejdsmarked? Tro det eller ej: Det handler om gamle dyder som koncentration, kritisk tænkning og karakterdannelse, siger forfatter og forsker i digital medieadfærd Camilla Mehlsen.

  Læs mere
 • Nyt job: Mit håb er en afdeling for Knowledge Management

  Stephanie Plambech er ny i job.

  Læs mere