Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 4

Læs, hvordan Kolding Bibliotekernes gik fra et ringe arbejdsmiljø til igen at have tillid og trivsel i hverdagen. Du kan også blive klogere på, hvordan arbejdspladser kan komme usund præstationskultur til livs, og på udviklingen i biblioteksbetjeningen.
Forsiden af Perspektiv udgivelse nr. 4 2020

Åbn hele bladet som pdf.

 • Der blev helt stille på krimimessekontoret

  Da statsministeren den 6. marts forbød mere end 1.000 mennesker at samles, vidste programansvarlig for Krimimessen Horsens Lida Wengel, at det betød en aflysning. Det blev en weekend med tunge overvejelser, før hun mandag måtte trykke på aflysningsknappen.

  Læs mere
 • Leder: Mens vi venter på genåbningen

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 4/2020.

  Læs mere
 • "Jeg har lyst til at vride halsen om på dig"

  Arbejdsklimaet på Kolding Bibliotek var i 2017 nået dertil, at ikke kun ledelse og medarbejdere var i åbenlys konflikt. Blandt medarbejderne var man også enten ven eller fjende. To år efter er trivselsmålingen den bedste i mange år. Læs her det åbenhjertige interview med bibliotekets ledelse, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant om, hvordan tingene vendte.

  Læs mere
 • Vi skal turde tale om det svære

  Lone Rosendal, specialkonsulent i Forbundet Kultur og Information, har i mange år arbejdet med arbejdsmiljø. Hun kalder det modigt, lærerigt og vigtigt, at medarbejdere og ledelse i Kolding Bibliotekerne åbent fortæller om det, de har været igennem.

  Læs mere
 • ”En rigtig person i en digital verden”

  Bibliotekarer, informationsspecialister og kulturformidlere var i starten af marts samlet i København til Forbundet Kultur og Informations konference Digital humanist. For dem er der brug for i en teknologisk verden.

  Læs mere
 • Bibliotekarer uden Grænser

  Lad os skabe et forum for bibliotekarer uden grænser, der bruger deres faglighed til at gøre en positiv forskel i enten Danmark eller udlandet. Sådan lyder idéen fra Forbundet Kultur og Informations Seniorgruppe.

  Læs mere
 • Er biblioteket for alle?

  Gentofte Centralbibliotek har taget et nyt format i brug; en debatsalon, hvor medarbejdere fra regionens biblioteker inviteres til at debattere. I marts var emnet: Er bibliotekerne så inkluderende, som vi tror?

  Læs mere
 • Undskyld, er der en bibliotekar til stede?

  Den digitale udvikling har gjort selvbetjeningsløsninger og nye formidlingsformer mulige. Nogle bib-lioteker satser derfor på at gøre borgerne selvhjulpne og formidle til de mange, andre prioriterer fortsat den fysiske betjening af den enkelte borger højest.

  Læs mere