Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 3

I dette nummer af Perspektiv kan du læse om de rekordhøje lønstigninger for privatansatte medlemmer af KI. Du kan også læse interviewet med professor og forfatter Mikkel Flyverbom og blive klogere på bagsiden ved idealet om total gennemsigtighed eller læse om en tænketanks bud på det bæredygtige arbejdsliv.
Forsiden på tredje udgave af Perspektiv 2020.

Åbn hele bladet som pdf.

 • Chefernes håndslag om læselyst

  Bibliotekscheferne gav til Bibliotekschefforeningens årsmøde i februar hinanden håndslag på at styrke børns læselyst over de næste fire år. Formand Pia Henriette Friis kalder det meget ambitiøst.

  Læs mere
 • Leder: De vigtige relationer – for dig og for arbejdspladsen

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 3/2020.

  Læs mere
 • Eftertragtede specialister

  Privatansatte medlemmer af Forbundet Kultur og Information får mere og mere i løn. Faktisk er lønstigningerne de største, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet Jørgen Stamhus har hørt om lige nu.

  Læs mere
 • Vi skal ikke vide alt…

  Privatsfære er afgørende for sammenhængskraften i organisationer, virksomheder og i samfundet, mener professor på CBS Mikkel Flyverbom. Han har skrevet bogen The Digital Prism om det ødelæggende i idealet om total gennemsigtighed.

  Læs mere
 • Hvorfor går de efter bibliotekerne?

  Siden 2017 har Forfatternes Forvaltningsselskab og bibliotekerne været i strid om betaling for oplæsninger på bibliotekerne. En håndfuld biblioteker har indgået aftaler, men i eksempelvis Gentofte Kommune afventer man stadig et forbedret aftaleudspil og en garanti for, at det ikke kun er bibliotekerne, der skal punge ud.

  Læs mere
 • Vi vil hellere indgå aftaler end at gå i retten

  Stig Oluf Von Hielmcrone fra Forfatternes Forvaltningsselskab ønsker heller ikke en retssag. Han fortæller, at der er dialog med flere biblioteker.

  Læs mere
 • ESDH og informationsspecialister - et match made in heaven

  ESDH-data udgør en guldgrube af informationer om sagsbehandlingsforløb og kan udnyttes til sagsstyring, ledelsesinformation og beslutningsstøtte. Og informationsspecialister er eksperter i at sammenstille data og se muligheder på området. Kort sagt – et match made in heaven, skriver Malene Seifon og Katrine Nørby, der er konsulenter i Devoteam.

  Læs mere
 • Er dit arbejdsliv bæredygtigt?

  Skal vi knække stresskurven, kræver det, at vi løfter blikket fra individet og zoomer ind på arbejdspladsens strukturer og kultur. Sådan lyder budskabet fra Tænketanken Bæredygtigt Arbejdsliv, som vil udfordre den eksisterende praksis på arbejdsmiljøområdet.

  Læs mere