Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 10

Årets sidste udgave af Perspektiv tager fat på krænkelser på arbejdspladsen med Mille Mortensen, der er forsker i arbejdspladskultur, mobning og krænkelser. Du kan også blive klogere på, hvordan bibliotekerne kan blive platform for endnu bredere erfaringsudveksling og deleøkonomi, eller læse om en gruppe studerende, der kontaktede KI, da Københavns Universitet nedlagde valgfaget Records Management.
Forsiden af Perspektiv udgivelse nr. 10 2020

Åbn hele bladet som pdf

  • Ved fælles indsats kan flere leve længere, sundere og gladere

    Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen viser markant social ulighed i folkesundheden. Forbundet Kultur og Information er medunderskriver af en politisk appel om en folkesundhedslov, der skal sikre, at sundhed tænkes bredere end i dag.

    Læs mere
  • Leder: Overenskomster kan også handle om verdensmål og klima

    Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 09/2020.

    Læs mere
  • Krænkelser: Kun du ved, hvor din grænse går

    Vi skal ikke dømme hinandens grænser, men i stedet lytte. Vi oplever ting forskelligt, og det vigtigste for en god arbejdspladskultur er, at vi tør sige højt, når noget ikke føles okay, siger arbejdsmarkedsforsker Mille Mortensen.

    Læs mere
  • Som leder har jeg magt

    Henriette Ritz Kylmann, biblioteksleder på Dragør Bibliotekerne og aktiv i KI’s netværk for ledere, er blevet mere opmærksom på sin rolle som leder i forhold til krænkelser og sexisme på arbejdspladsen efter mediernes debat.

    Læs mere
  • Debat: Sexisme i biblioteksbranchen

    I disse uger melder den ene branche efter den anden sig i opgøret med sexchikane og sexisme Man spørger sig selv, hvornår de første eksempler på sexisme i biblioteksbranchen vil dukke op? Det er spændende om debatten kan sættes i gang. Hermed et forsøg.

    Læs mere
  • ”Vi var allerede digitale, da corona lukkede Danmark”

    Da Danmark i foråret blev lukket ned på grund af covid-19, var digital undervisning for mange undervisere ukendt land. Men for informationsspecialisterne på Københavns Universitet tog omstillingen til ren digital undervisning kun 14 dage. De var sådan set klar.

    Læs mere
  • Digital undervisning kræver ekstra forberedelse

    Susie Rimborg har 32 års erfaring som informationsspecialist. For hende var det hårdt at stå med en følelse af at lade de studerende i stikken, da biblioteket i første omgang aflyste den fysiske undervisning.

    Læs mere
  • Vi skal fastholde et studie med særlige kompetencer

    I foråret 2020 fik en stor gruppe kandidatstuderende på Informationsvidenskab og kulturformidling på Københavns Universitet besked om, at valgfaget Records Management ikke blev oprettet. Det fik dem, med Alia Jabr Tornak i spidsen, til at bede Forbundet Kultur og Information om hjælp. Det resulterede i et tredageskursus for de studerende med en af Danmarks dygtigste undervisere i faget, Tine Weirsøe.

    Læs mere