Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

Records Management Netværk: Maria Limneos

Records management er i stigende grad en afgørende kompetence i alt fra informationssikkerhed og GDPR til compliance og kvalitetssikring. Perspektiv har spurgt fire deltagere i Records Management Netværket i BF, hvorfor de er med, og hvad de får ud af det?

Portræt af Kirsten Reimer
Foto Gitte Sofie Hansen

Tekst Sabrine Mønsted

Navn: Maria Limneos
Stilling: Bibliotekar/Specialkonsulent
Arbejdsplads: Patent- og Varemærkestyrelsen
Alder: 51 år 

 

Hvilke opgaver har du?

- Jeg har været med til at opbygge et nyt sagsbehandlingssystem. Jeg laver statistik og analyse i forhold til patent- og varemærkerettigheder, og jeg er ansvarlig for vores records management og ESDH-system.  

Hvorfor er du med i netværket?

- Jeg er den eneste, der arbejder specifikt med records mangement og dokumentkontrol, men i alt er vi tre bibliotekarer ansat.

Hvad får du ud af at deltage?

- Sparring til, hvordan jeg kan løse konkrete problemstillinger, og viden om, hvad der sker på området. Der kommer hele tiden nye regler og lovgivning, og vi i netværket kan tale om, hvordan vi tolker det. Vi har også haft brugbare diskussioner omkring, hvordan man bedst inddrager brugerne og får dem til at bruge systemerne optimalt. Skal det være med pisk eller gulerod?

Dit bedste råd til andre, der overvejer at arbejde med records management?

- Tænk det ind i nye sammenhænge. Der er så mange nye teknologier, som man kan bruge i arkivering og dokumenthåndtering i dag, så det er langt fra et støvet område.