Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

Records Management Netværk: Inger Pedersen

Records management er i stigende grad en afgørende kompetence i alt fra informationssikkerhed og GDPR til compliance og kvalitetssikring. Perspektiv har spurgt fire deltagere i Records Management Netværket i BF, hvorfor de er med, og hvad de får ud af det?

Portræt af Inger Pedersen
Foto Gitte Sofie Hansen

Tekst Sabrine Mønsted

Navn: Inger Pedersen
Stilling: Corporate Documents Manager
Arbejdsplads: Carlsberg Breweries A/S
Alder: 57 år

 

Hvilke opgaver har du?

- Jeg har ansvar for at implementere en records managementpolitik globalt for potentielt op til 42.000 mennesker. Jeg gik i gang med oplægget til politikken for fire år siden og har været med til at udvælge de systemer, der kan understøtte den. Records er jo ikke kun worddokumenter og mails, men også tekniske specifikationer og data fra vores systemer.   

Hvorfor er du med i netværket?

- Fordi jeg sidder alene med min faglighed. Mine kollegaer i afdelingen Legal er jurister, som har en anden tilgang til opgaverne. Der er én bibliotekar udover mig i Carlsberg, men et helt andet sted i virksomheden, så her har jeg et fagligt netværk.

Hvad får du ud af det?

- Et større netværk og mulighed for at diskutere faglige problemstillinger med andre med samme faglighed. Det kan for eksempel være, hvad vitale dokumenter i en virksomhed egentlig er, hvordan man definerer dem, og hvilke krav man stiller til dem? Eller grænsefladen mellem records management og persondata, eller værktøjer til at skabe overblik for slutbrugeren. 

Dit bedste råd til andre, der overvejer at arbejde med records management?

- Du er nødt til at sætte dig ind i standarderne på området. Jeg er selv uddannet bibliotekar, hvor fokus var på litteratur og formidling, og det, jeg sidder med i dag, har jo en snert af det, men det er en viden, jeg har tilegnet mig over lang tid, så man må være villig til at bevæge sig ind på området. Og så skal man have en næse for, hvad der er vigtige records for en virksomhed – altså forretningsforståelse.