Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

Records Management Netværk: Dinah West Kirknæs

Records management er i stigende grad en afgørende kompetence i alt fra informationssikkerhed og GDPR til compliance og kvalitetssikring. Perspektiv har spurgt fire deltagere i Records Management Netværket i BF, hvorfor de er med, og hvad de får ud af det?

Portræt af Dinah West Kirknæs
Foto Gitte Sofie Hansen

Tekst Sabrine Mønsted 

Navn: Dinah West Kirknæs
Stilling: Administrativ medarbejder
Arbejdsplads: Fiskars
Alder: 47 år

 

Hvilke opgaver har du?

- Jeg blev ansat til administrative opgaver, men på grund af min uddannelse som bibliotekar, sidder jeg nu også med ISO-certificering (standarder, der skal overholdes, red.) og dokumenthåndtering. Min chef kunne se nogle muligheder for at løfte niveauet i forhold til dokumentation og arkivering med min faglighed, og det er et område, jeg selv gerne vil ind på. 

Hvorfor er du med i netværket?

- For at erfaringsudveksle. Jeg har taget BF's miniuddannelse i records management, da jeg kom tilbage efter fem år i England i 2018. Så mit netværk har været lidt rustent i Danmark. Jeg har heller aldrig arbejdet 100 procent med records management, men kun dele af det, men har forsøgt at skubbe mine stillinger i den retning.

Hvad får du ud af at deltage?

- Sparring med andre med samme faglighed. Jeg er den eneste med en bibliotekarbaggrund i virksomheden, så jeg har andre vinkler og metoder end mine kollegaer, så derfor er det at have et forum med andre med samme faglighed. Og så diskuterer vi spændende emner, som kan bruges bredt. I dag skal vi for eksempel tale datasikkerhed og dataetik.  

Dit bedste råd til andre, der overvejer at arbejde med records management?

- At få erfaringer eller tage en uddannelse i det. Det er noget, der kan bruges i rigtig mange brancher.