Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

Nyt job: Hurtigt i job efter studiet

Foto Anette Lerche

Tekst Sabrine Mønsted

Navn: Julie Feldskov Henriksen
Stilling: Voksenbibliotekar med fokus på studerende på Hillerød Bibliotekerne fra 1. november 2019
Uddannelse: Bibliotekar DB og cand.scient.bibl. juni 2019
Tidligere: Studiejob BiblioteksCenter for Integration på Det Kgl. Bibliotek
Alder: 27 år

Du har hurtigt fået et job efter studiet. Hvad har du gjort i din jobsøgning?
- Jeg søgte alle de biblioteksjob, jeg så, da jeg var færdig, og fik en masse afslag. Men efter en samtale med BF’s karriererådgiver, ændrede jeg min måde at skrive ansøgninger og cv på. Hvor jeg før havde haft fokus på at sælge mig selv og det, jeg kunne, blev jeg mere bevidst om sætte mine kompetencer i relation til stedets behov og beskrive, hvordan jeg kunne bidrage til at løse lige præcis dét, de efterspurgte. 

Hvad er dine opgaver?
- Jeg skal have fokus på de studerende på ungdomsuddannelserne i Hillerød. Det er en nyoprettet stilling, så jeg skal selv være med til at definere opgaverne. Blandt andet skal jeg lave opsøgende arbejde og undersøge, hvad uddannelsesstederne har behov for, og afdække, hvad biblioteket kan tilbyde dem, for eksempel book en bibliotekar, undervisning og så videre. Og så skal jeg starte samarbejderne. Der er flere uddannelser, hvor der ikke er en uddannelsesbibliotekar ansat, og uddannelsesstederne er generelt pressede. Jeg skal også lave en side målrettet de studerende under vores hjemmeside med vejledning i basale søgninger. Siden skal udbygges løbende, så jeg er også i gang med at afdække, hvilke databaser de kan søge i inden for de forskellige fag- og studieretninger. På sigt skal jeg også ud på studierne og undervise i informationskompetencer. Derudover har jeg almindelige voksenbibliotekaropgaver som vagter i udlånet, materialepleje og skal være med til at lave arrangementer. Jeg skal også selv på sigt udvikle arrangementer for ordblinde, da jeg selv er ordblind og ved meget om området.

Hvad har det betydet for din studietid og jobsøgning, at du er ordblind?
- Alt har været sværere. Når du tror, du skriver ét, så skriver du faktisk noget andet. Jeg fik det konstateret i gymnasiet, men har jo været det gennem hele min folkeskoletid. Det har været hårdt, men har også gjort mig super stædig. Der er ikke ingen, der skal fortælle mig, at der er noget, jeg ikke kan. Og der er mange hjælpemidler, der gør, at man som ordblind kan nå lige så langt i dag som alle andre. Tingene tager bare lidt længere tid.

Har du altid gerne ville arbejde på et bibliotek?
- Nej, da jeg startede på IVA (Det Informationsvidenskabelige Akademi) var det for at blive informationsspecialist og arbejde med data og informationshåndtering, men efter et år fandt jeg ud af, at jeg hellere ville arbejde med kultur og kulturformidling, og at jeg ville være bibliotekar. Jeg tog Bibliotekar DB’eren, men læste alligevel videre på kandidaten, fordi ledigheden for Bibliotekar DB’ere var høj.
Desuden gav kandidatuddannelsen mig mulighed for at gå i dybden med mit interessefelt.

Hvilket fokus var det?
- Det var indretning af biblioteker, og om bibliotekerne bliver brugt på den måde, som er hensigten, om brugerne kan aflæse rummet, og om de gør de ting, man gerne vil have, at de gør på biblioteket. Jeg undersøgte tre biblioteker, og det er helt afgørende, hvordan man indretter rummet. Det er også relevant viden i min nye stilling, da Hillerød Bibliotek skal nyindrettes. Jeg skal i den forbindelse være med til at komme med input til, hvordan vi kan indrette en specifik del af biblioteket til de studerende.