Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 1

Er biblioteket blevet for pænt - og er det dermed ekskluderende? Det kan du blive klogere på i dette nummer af Perspektiv. Du kan også læse om den vigtige rolle, biblioteket kan spille i udbredelsen af FN's verdensmål, ligesom du kan møde en motivationsekspert, der kan hjælpe dig med at finde og øge din arbejdsglæde.

Åbn hele bladet som pdf

 • Vildtvoksende skov af små forlag

  Da forlaget Gyldendal i sensommeren 2019 opslugte forlaget Rosinante & Co., kom der skarpe reaktioner fra litteraturfolk og forfattere. Men selv om vi er på vej mod færre store forlag, så er de små forlag i vækst og styrker litteraturen, siger litteraturprofessor og formand for Bogpanelet Anne-Marie Mai.

  Læs mere
 • Leder: Formidlingen har fået sin egen faggruppe

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 1/2020.

  Læs mere
 • Følelsen af at være en plet på en hvid dug

  Biblioteker kan blive så pæne, at socialt udsatte børn holder sig væk, siger Rachel Röst, der arbejder med læselyst for anbragte børn i projektet Læs for Livet. Hun mener, bibliotekerne bør prioritere socialt udsatte fremfor dem, der selv kan »finde vej«. Lektor på informationsstudier Henrik Jochumsen er uenig. Han mener, vi skal værne om, at folkebiblioteket er for alle.

  Læs mere
 • Min tiltro til den næste børneplatform er helt i bund

  Debat: Her til nytår lukkede Biblo, og det betyder samtidig, at børnebiblioteket ikke har en landsdækkende platform og børnevenlig tilstedeværelse på nettet.

  Læs mere
 • I krydsfeltet mellem it og jura

  Jette Mose er solobibliotekar i virksomheden Bang & Olufsen med 900 medarbejdere på verdensplan. Hun har skræddersyet databaser til virksomheden og er en vigtig del af det team, der holder styr på patenter og varemærker.

  Læs mere
 • Metadata, open source og sociale medier

  Nordic Archive and Research Conference foregik i 2019 i Helsinki den 24.-25. oktober. Konferencen besøges primært af bibliotekarer ansat på mediearbejdspladser, men også enkelte journalister deltager. Konferencen havde i år fokus på metadata, open source og sociale medier. Forskningsbibliotekar fra Syddansk Universitetsbibliotek Lotte Thing Rasmussen inviterer Perspektivs læsere på en rundtur i konferencens highlights.

  Læs mere
 • Bibliotekerne er den lavthængende frugt

  Bibliotekerne skal gå forrest og gribe chancen for at blive den aktør, der gør FN’s verdensmål til hverdagsmål, mener Thomas Sture Rasmussen, bibliotekar og udvikler af Innovation og strategi ved Ballerup Bibliotekerne.

  Læs mere
 • Verdensmålene er i tråd med bibliotekets dna

  Interview med udviklingskonsulent og projektleder i Aarhus Kommunes Biblioteker, Helene Bruhn Schvartzman.

  Læs mere