Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 9

I Perspektiv nr. 9 kan du læse om det bud på en ambitiøs læsestrategi, BF samen med en en kreds af institutioner præsenterede til en høring. Du kan også møde rapperen Emilio Hestepis, som har udgivet et helt album udelukkende med tekster om bøger, biblioteker, bibliotekarer, bogopsættere og brugere.

Åbn hele bladet som pdf

 • ”Uden en bibliotekar i maskinrummet gør vi det daglige arbejde lidt dårligere”

  Sådan beskriver Christian Lauersen, biblioteks- og borgerservicechef i Roskilde Kommune konsekvensen af at have for få faguddannede bibliotekarer ansat. Han er bekymret for, om fremtidens cand.scient. bibl’er har forståelsen for bibliotekets dna og de væsentligste kernekompetencer med sig, når de dimitterer.

  Læs mere
 • Leder: Det fri valg skal beskyttes – det faglige fællesskab styrkes

  BF er et fagligt fællesskab for alle, der arbejder med data, information, viden og kultur. Dette blev vedtaget på generalforsamlingen i 2018 for at imødekomme den udvikling, BF har identificeret via en arbejdsmarkedsanalyse foretaget i 2017, og den udvikling mange af jer oplever i dagligdagen på arbejdspladserne.

  Læs mere
 • Hvis bare halvdelen af strategien lykkes, vil det være sindssygt effektivt

  Lystlæsning kommer ikke af sig selv. Børn skal hjælpes ind i læsningens verden – uanset postnummer, mener en bred kreds af organisationer heriblandt BF. Sammen har de lavet et bud på en ambitiøs national læsestrategi.

  Læs mere
 • Bøger der virker

  100 titler, der skaber læselyst, ligger i stakke på børnebibliotekerne i København. For dem skal ingen børn gå forgæves efter. Pressefoto.

  Læs mere
 • Hey unge læsehest, hvad er der galt

  Rapperen Emilio Hestepis har udgivet albummet Bygget kun 4 læsehest med tekster udelukkende om bøger, biblioteker, bibliotekarer, bogopsættere og brugere. Fordi han (uden pis) selv er den vildeste læsehest. Pressefoto.

  Læs mere
 • En digital nomades dagbog

  Du har sikkert set Wulffmorgenthaler- striben med de to bibliotekarer, der undrer sig over, at bibliotekarlivet viste sig at være lidt mere stille end forventet. For mange bare en sjov vittighed men for mig ramte den lige ned i den følelse, jeg selv havde som bibliotekar. For hvor var eventyret?

  Læs mere
 • Nordens bibliotek fylder 50 år

  Kulturudveksling og biblioteksarbejde er som en del af Nordens Hus med til at fastholde det stærke nordiske fællesskab. I år fylder biblioteket i Nordens Hus i Reykjavik 50 år. Foto: Nordens hus.

  Læs mere
 • Tilbage til rødderne: folkebiblioteket og dannelsesopgaven

  Bibliotekerne skal blande sig i samfundsdebatten og tage folkeoplysningsopgaven mere alvorligt, skriver kulturformidler Ahmad Joumaa i dette synspunkt, hvor han kalder bibliotekerne berøringsangste, når de bevæger sig ind i det politiske felt.

  Læs mere