Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Beskyttelse af viden og dokumentation

Hvis Rockwool-koncernen skal beskytte sin position som verdensførende inden for sit felt, er beskyttelse af koncernens viden helt afgørende. Her kommer informationsspecialist Henrik Stefan Larsen ind i billedet.

Navn: Henrik Stefan Larsen
Stilling: Senior Informationsspecialist
Arbejdsplads: Rockwool International A/S med 11.000 medarbejdere
Uddannet: Bibliotekar DB i 1988

Jobbet bestod oprindeligt af mere traditionelle biblioteksopgaver såsom indkøb af bøger og bestilling af tidsskrifter og artikler, men videnbeskyttelse og dokumentation fylder mere og mere. Rockwool har hundredetusindevis af tegninger fra 1950’erne og frem til i dag – og nye kommer hele tiden til. Tegningerne indeholder viden om produktionen af stenuldsisolering, som skal beskyttes fra konkurrenterne.

Henrik Stefan Larsen har både lavet et nyt bibliotekssystem og et nyt system til nummerering af tegninger.

- Den tekniske viden behøver du ikke have på samme måde, bare du forstår at strukturere dokumenterne, siger Henrik Stefan Larsen, der også er ansvarlig for Rockwools uofficielle arkivsystem, hvor filer og dokumenter til igangværende projekter opbevares.

- Det kan være filer, der er for store til at placere i det almindelige arkiv, eller dokumenter, der hele tiden revideres, fordi de sendes frem og tilbage mellem flere. Jeg sikrer så, at filerne enten slettes eller føres ind i det rigtige arkiv, når et projekt er afsluttet. Henrik Stefan Larsen arbejder for at udvikle sin faglighed løbende og udvide sit felt i virksomheden og har taget en master i Biblioteksledelse og Videnstyring samt kurser inden for BDI-området og senest Records Managementuddannelsen.

Læs hele artiklen om Henrik Stefan Larsen i Perspektiv nr. 3, 2018.