Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Kære Piet

Piet Dahlstrøm-Nielsen, biblioteksleder på Holbæk Bibliotekerne, Bibliotekar DB, 1997

Nå ja allerførst: Tillykke med at du gennemførte uddannelsen. Synes du selv, du lagde alle de kræfter i det, som du kunne? Det tror jeg nok ikke, men tillykke alligevel...

Håber fand’me du er opmærksom på ikke at være så ensporet. Nu ved jeg godt, du hele tiden tænker: ”Fag- og forskningsbiblioteker, det er vejen frem”, men altså – der er mange veje, der fører til noget spændende, du faktisk ikke ved noget om... se for eksempel hvor du er i dag. Et folkebibliotek og som leder – ikke lige det din ikke-eksisterende karriereplanlægning indeholder.

Nå, men ellers virkeligt fedt, at du påtænker at gå på 3 måneders barsel med datteren – hold fast i det! Har jeg andre gode råd til dig, min unge ven, hm? Ja hold fast i en sund selvforståelse af, at du kan noget og har noget at byde ind med samtidig med, at du går nysgerrigt til opgaverne.

Når du kommer ud med frisk, faglig viden, så er det penge værd, men det er sjældent, at du kan gå til arbejdsopgaven, som du går til studieopgaven. Leveringstiden er anderledes på arbejde, og det vigtigste er ikke nødvendigvis litteraturhenvisningerne, men derimod indholdet og produktet. Så vær klar til at kæmpe for det – men husk: Man vinder først stort, når det er sammen med andre!

Og bered dig så i øvrigt på at bruge temmelig meget mere tid på uddannelse. Det slutter faktisk ikke, hvis du havde forestillet dig det...