Gå til sidens indhold

Debatindlæg: BF skal være et inspirerende fælleskab for både gamle og nye medlemmer

Katja Klyverts på talerstolen til BF's generalforsamling i 2018.

Anna Arendse Thorsen, Rikke Blaabjerg og jeg ( Katja Klyverts) er BF-studentermedlemmer, der alle studerer Informationsvidenskab og Kulturformidling på KU. Vores institut, Institut for Informationsstudier, fusionerer med et andet institut pr. 1. september. En arbejdsgruppe for navneændringen heraf har besluttet, at navngive det nye institut ”Institut for Kommunikation”. Vi er imod dette nye navn, fordi vi ikke kan identificere os med et institut for kommunikation. På vores studie undervises vi nemlig i kulturelle aktører, formidlingsstrategier, informationssøgning og -analyse, praksisfelter og meget mere. Uddannelsen skaber derved vores professionelle - og i høj grad også private identitet.

Vi har valgt at bruge instituttets navneændring som et eksempel på manglende forståelse for identitet. Under BF’s navneændringsproces vil vi gerne opfordre til, at vi husker på, hvem og hvad alle BF-medlemmer er. Vi arbejder i mange forskellige stillinger, men har alle fokus på kultur og/eller IT. Lad os holde fast i koblingen og broen mellem det tværdisciplinære. Det er noget af det, der gør BF unikt og som gør, at vi adskiller os fra DM og KS.

BF er en stærk og medlemsnær fagforening for informationsspecialister og kulturformidlere. Det nye navn skal indikere begge discipliner, være rummeligt og ikke mindst tidssvarende. BF skal ikke bare overleve, men skal med et nyt navn skabe og sikre et fundament, hvor både gamle og nye medlemmer føler sig inspirerede, interesserede og som et del af et stærkt, fagligt fællesskab.

Vi foreslår navnet FIK – Forbundet for Informationsspecialister og Kulturformidlere. BF, uddannelserne og arbejdsmarkedet befinder sig alle i en ny tid. Som studerende ved vi, at ”Bibliotekarforbundet” holder potentielle studentermedlemmer væk fra at melde sig ind. Derfor skal det erstattes, og i stedet skal forbundets ’indhold’ afspejle denne nye tid i endnu højere grad fremover. På denne måde kan vi beholde den rigtig gode og dækkende del af navnet.

Indlægget blev bragt i BF’s facebookgruppe om et nyt navn den 8. juli. Facebookgruppen var åben fra den 11. juni til slutningen af august for at give medlemmerne mulighed for at debattere faglig identitet og mulige navne. Debatten bruges i det videre arbejde i BF’s navnetænketank og hovedbestyrelsen omkring et muligt navneskifte.