Gå til sidens indhold

Christine Holm Jessen

Senior Quality Professional Records Manager, Novo Nordisk Quality Deltager i Netværk for læring og undervisning

Hvorfor valgte du at deltage i netværket?

- Undervisning er en lille, men vigtig del af mit daglige arbejde. Jeg underviser virksomhedens medarbejdere i vores it-system, og jeg er altid på udkig efter inspiration. Så jeg meldte mig til netværket, fordi jeg var nysgerrig, men jeg må også indrømme, at jeg var lidt skeptisk, da jeg dukkede op til det første netværksmøde. Havde jeg overhovedet noget til fælles med de andre? Og hvad kunne jeg få ud af det? 

Blev din skepsis så bekræftet?

- Det gjorde den til dels. For der er altså stor forskel på at undervise for eksempel børn og unge på et folkebibliotek og medarbejdere i en virksomhed, som jeg gør. Men det betyder ikke, at vi slet ikke kan lære noget af hinanden. Det fungerede også rigtig godt, at der var tilknyttet en professionel facilitator de første gange. Det hjalp os til at få rammerne og spillereglerne på plads, og det var en kæmpe hjælp til at skabe et velfungerende netværk, hvor det ikke bare er dem, der råber højest, der styrer det.

Hvad har du rent fagligt fået ud af at være med?

- På det helt lavpraktiske plan har jeg fået ideer til software, jeg kan bruge til præsentationer, samt øvelser og brainstorm-metoder, jeg kan bruge i min undervisning. Jeg synes, indholdet på netværksmøderne har været en god blanding af lavpraktiske råd og tips til hinanden og det lidt mere teoretiske. For eksempel har vi set nærmere på teori om læringsmål og effektmåling, som har været interessant for mig. For hvordan måler man, om den undervisning, man laver, har den ønskede effekt? Måske giver deltagerne dig en god evaluering, fordi det var hyggeligt, og kagen var god. Men lærte de det, de skulle?

Har netværket givet dig værdi på andre måder?

- Jeg føler helt sikkert, jeg kender de andre på en anden måde, end hvis vi bare havde været på et kursus sammen. De fleste af møderne har også været holdt ude hos de enkelte deltagere, så det har givet mulighed for en rundvisning på mange forskellige biblioteker. Jeg ved, hvad de andre hver især er dygtige til, og jeg tænker, jeg kan bruge netværket til sparring fremover. Vi har desuden aftalt at mødes igen til august. Det har været intenst at mødes hver måned over et halvt år, og den frekvens var vi enige om ikke skulle blive ved. Det har til gengæld været godt i forhold til at lære hinanden at kende, for når man ses hver måned, husker man også navnene.

Vil du anbefale et lignende netværk til andre?

- Det vil jeg helt sikkert. Et netværk er jo det, man selv gør det til. Det er ikke som et kursus, hvor man bare kan læne sig tilbage og få fyldt hovedet op. Man skal være indstillet på selv at bidrage med inputs, oplæg og så videre. Det bliver kun rigtig godt, hvis alle – eller i hvert fald de fleste – bidrager aktivt og ikke »kører gratis med«.

Er du interesseret i at deltage?

De næste forløb med Netværk for læring og undervisning begynder den 25. oktober i både Øst- og Vestdanmark. Desuden starter BF et nyt Records Management Netværk op, som kører fra den 3. september 2019 og frem til april 2020. Hold øje med information og tilmelding på bf.dk.