Gå til sidens indhold

Nyt netværk for læring og undervisning

BF har høstet gode erfaringer med læringsnetværket, så til efteråret starter nye netværk i både Øst- og Vestdanmark.

Syv netværksmøder på syv måneder tilsat en flok engagerede bibliotekarer og informationsspecialister og krydret med en professionel facilitator. Det har været opskriften på »Netværk for læring og undervisning«. Netværket er et nyt medlemstilbud i BF målrettet de mange medlemmer, der er beskæftigede med undervisningsopgaver som en større eller mindre del af deres daglige arbejde.

- Læring og undervisning fylder mere og mere. Både på bibliotekerne og i de private virksomheder. Så det var oplagt for os at sætte gang i et netværk på dette område, fortæller Niels Bergmann, der er udviklingskonsulent og arrangementsansvarlig i BF. Samtidig er netværket tænkt som et supplement til paletten af andre medlemstilbud som eksempelvis arrangementer, kurser og møder i BF's faggrupper og i BF i øvrigt.

- Netværk kan noget andet, end kurser og møder kan. Du skal bidrage aktivt i et netværk, men til gengæld får du også en hel masse igen i form af tættere personlige og faglige relationer og mulighed for reel indflydelse på dagsordenen og emnerne, siger Niels Bergmann. For selvom overskriften for netværket har været fastlagt i form af etiketten »læring og undervisning«, så er det netværksdeltagerne selv, der har lagt de mere konkrete emner og ideer på bordet.

Mødes på tværs

Tanken med netværket har været at gå på tværs af både arbejdspladser, sektorer og kompetencer.

- Der ligger en værdi i at mødes med nogen, der kommer helt andre steder fra. Selvfølgelig er der stor forskel på, om du til daglig underviser børn, voksne biblioteksbrugere eller kolleger i en privat virksomhed. Men målet har været at opnå viden og synergieffekt ved at mødes på tværs. Min fornemmelse er, at mange synes, det er interessant og givende. Men selvfølgelig kan forskellene også nogle gange virke vel store, siger Niels Bergmann.

Netværket - eller rettere netværkene, for der har været et hold i Østdanmark og et i Vestdanmark – har haft henholdsvis 16 og 8 deltagere i forløbet, der blev afsluttet i april, og fordi deltagerne har givet mange positive tilbagemeldinger, har BF besluttet at udbyde et nyt netværksforløb for læring og undervisning i efteråret. Grundopskriften er den samme blot med mindre justeringer.

- Vi tror og håber, at der er mange flere med samme behov ude omkring på arbejdspladserne. Så vi er selvfølgelig spændte på at starte de nye netværk op, siger Niels Bergmann.

Er du interesseret i at deltage?

De næste forløb med Netværk for læring og undervisning begynder den 25. oktober i både Øst- og Vestdanmark. Desuden starter BF et nyt Records Management Netværk op, som kører fra den 3. september 2019 og frem til april 2020. Hold øje med information og tilmelding på bf.dk

Læs tre deltageres udtalelser om deres udbytte af netværket:

Anja Skaar Møller

Christine Holm Jessen

Line Brix Christensen