Gå til sidens indhold

Nyt job: Vil man ha’ et job, så gør man alt

Navn: Nicole Knøs Christensen
Stilling: Bibliotekar på Vejle Bibliotekerne (barselsvikariat fra april til september 2019)
Uddannelse: Bibliotekar DB fra Aalborg, 2007
Tidligere: Bibliotekar på Lolland, Helsingør og Sønderborg Bibliotekerne og på Grønland.
Alder: 38 år

Hvad er dine opgaver på Vejle Bibliotekerne?

- Jeg har udlånsvagter i Vejle og Jelling, og jeg står for arrangementer, udstillinger og materialepleje. Desuden er jeg involveret i implementeringen af IMF – et elektronisk materialestyringssystem, så man hurtigt og nemt kan finde materialer. Det kræver for eksempel, at vi får ryddet op og kasseret materialer, før samlingen skal registreres i det nye system.

Du bor i Rudkøbing på Langeland og pendler næsten fem timer hver dag for at komme på arbejde i Vejle. Hvad gjorde, at du søgte jobbet?

- Først og fremmest er det et bibliotekarjob med udlånsvagter og brugerkontakt, som er det jeg brænder for. Vejle Bibliotekerne er også et stort sted med mange udfordringer og forskellige slags opgaver. Jeg havde været ledig i lidt over et år og var villig til at tage de to timer og tyve minutter hver vej for at få et arbejde. Vil man ha’ et job, så gør man alt for det. Jeg blev faktisk selv lidt overrasket over, at de valgte mig på trods af transporttiden.

Hvordan har du oplevet at være ledig?

- Det kræver ret meget selvdisciplin at tilrettelægge sin dag, hvor man ikke skal andet end at skrive ansøgninger. Og ens selvværd kan hurtigt ryge ned, derfor vil jeg ofre meget for at få et job. Man har hele tiden a-kassen og jobcenteret, der puster én i nakken. Og jeg har søgt mange forskellige jobs i den tid fra giftefoged på Ærø til butiksassistent. Jeg har lært meget om mig selv.

Hvad gjorde du for at holde dig i gang?

- Jeg holdt fast i, at jeg ville videre og besøgte for eksempel biblioteker og ringede til dem for at gøre opmærksom på mig selv i stedet for blot at sende en uopfordret ansøgning. Bibliotekerne kan godt være en lidt svær kultur at komme ind i som udenforstående, så jeg kan godt forstå, hvis det også er svært for nyuddannede.

Har du et råd til de nyuddannede?

- Hæng på og vær opsøgende, og skab et netværk. Mens jeg var ledig, tog jeg en miniuddannelse hos BF som Digital Manager gennem seks onsdage. Det var fedt at møde andre i samme båd, for der var flere ledige, og vi kunne heppe på hinanden, når vi skulle til samtaler og vi fik fyldt ny viden i rygsækken samtidig. Det gav nyt selvværd. Så jeg vil gøre brug af BF’s kurser, hvis jeg bliver ledig igen.

Hvad håber du, der skal ske efter barselsvikariatet i Vejle?

- Jeg håber, at der er mulighed for en forlængelse, og i så fald vil jeg flytte til Vejle, da det er for langt at blive ved med at pendle. Jeg vil i det hele taget gerne rykke mig geografisk efter det rigtige job.

Hvilken retning vil du gerne jobmæssigt?

- Det er på bibliotekerne, jeg føler mig mest hjemme. For mig er det vigtigt, at bibliotekerne holder fast i den personlige kontakt med brugerne, mens mange andre institutioner bliver mindre personlige. Det mest meningsfulde ved jobbet som bibliotekar er at møde mennesker og finde ud af, hvad det er præcis, de har behov for. For alle er forskellige. Så selv om arrangementer for eksempel fylder mere på bibliotekerne, så skal vi holde fast i det personlige møde med brugerne i det daglige.