Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 5

Er du klar over, hvor miljøbelastende dine digitale vaner kan være? Hvis ikke, så læs med her og få samtidig seneste nyt om den nye klimaalliance, som fagbevægelsen og grønne organisationer har indgået.

Hent hele bladet som pdf

 • Tænketank om nyt navn

  BF skal måske have nyt navn, og bestyrelsen har derfor nedsat en navnetænketank, der skal drøfte faglig identitet, plusser og minusser ved et nyt navn og give hovedbestyrelsen et godt beslutningsgrundlag i forhold til et navneskifte. Hovedbestyrelsens Martin Schmidt- Nielsen er medlem af den nye tænketank.

  Læs mere
 • Leder: Kompetenceudvikling skaber nye muligheder

  Læs mere
 • BF i klimaalliance

  Dele af fagbevægelsen er gået sammen med en række miljøorganisationer i klimaalliancen Broen til fremtiden. Sammen stiller organisationerne en række hovedkrav blandt andet om et CO2-neutralt Danmark og bindende delmål på klimaområdet. BF er med i alliancens styregruppe.

  Læs mere
 • Dine data er gemt i (røg) skyen

  Umiddelbart tænker man, at digitalisering er godt for miljøet – data i skyen er bedre end papir i ringbind. Og it-teknologi kan bestemt gavne miljøet, men rent og pænt er vores stigende forbrug af data ikke – faktisk udleder det lige så meget CO2 som verdens samlede flytrafik.

  Læs mere
 • Din motivation giver dig jobbet

  Begejstringen gik begge veje, da Studerende på INF og arbejdsgivere mødtes til arrangementet Meet and Greet, hvor studievejlederne havde inviteret til en uformel snak over et glas vin om forventninger, kompetencer og kommende job.

  Læs mere
 • Synspunkt: Er det ikke på tide, at vi tager os selv alvorligt?

  Kære kolleger på bibliotekerne. Er det ikke på tide, at vi viser omverdenen og i særdeleshed kommunalpolitikerne, hvad vi kan?

  Læs mere
 • Digital formidling: Når digital formidling lykkes

  På Randers Bibliotek har medarbejderne nytænkt den digitale formidling og gjort hjemmesiden til et udstillingsvindue for bibliotekets samling – og det virker.

  Læs mere
 • Kulturpolitik: Sass Larsen i modvind efter biblioteksudtalelse

  I radioprogrammet Slotsholmen på P1 den 18. april siger Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen om kulturtilbud som Det Kongelige Teater, biblioteker og ballet: »Desto færre (besøgende, red) og desto snævrere det er, desto flere penge bruger man på det, lader det til.« Modsvar er siden kommet fra alle kanter.

  Læs mere