Gå til sidens indhold

Tema: Det gælder om at skille sig ud

David Poulsen 6. semester 23 år

Tekst: Sabrine Mønsted

Hvorfor søgte du ind på INF?

- Jeg ville gerne læse Kommunikation og it, men kom ikke ind. Jeg så mange ligheder mellem Kommunikation og it og Informationsstudier og søgte ind på INF, som er en meget spændende uddannelse, der også indeholder de tekniske elementer, såsom hvordan en database er opbygget.

Hvilke områder interesser dig mest?

- Digital kultur. Hvordan brugerne anvender sociale medier og kommercielle tjenester. Jeg skriver bachelorprojekt om, hvordan brugerne interagerer med filmtjenesten Netflix. Hvordan Netflix bruger såkaldt persuasive design på deres platform, for eksempel at et nyt afsnit af en serie starter automatisk eller skræddersyet reklame, så et billede fra den samme serie for eksempel viser den kvindelige hovedrolle til kvindelige seere og den manlige til mændene. Det er også spændende at undersøge, hvordan brugerne oplever det. I det ligger også begrebet dataetik. Hvilke data er det okay at indsamle, hvordan må man bruge og dele data og i hvilke sammenhænge.

Har du gjort dig tanker om, hvad du vil arbejde med?

- Jeg vil gerne arbejde med online marketing og har ved siden af studiet startet min egen virksomhed. Det handler om at hjælpe virksomheder med at komme til at ligge højt på Google og at arbejde med formidling, så folk klikker på ens indhold. I bund og grund starter det selvfølgelig med, at man har et godt produkt, så jeg vil gerne arbejde med bæredygtige virksomheder, der aktivt arbejder for at begrænse deres CO2-udslip, sælger økologiske produkter og så videre. Jeg har et studiejob i Københavns Kommune, hvor jeg laver websider, men vil på sigt helst arbejde i det private, fordi der er friere rammer, og jeg synes, det er spændende at have forskellige kunder og opgaver.

Hvad er de vigtigste kompetencer, som du får på INF?

- Forståelsen for data. Hvordan du kan bruge data kombineret med kvalitative tilgange til at forstå dine brugere, men også evnen til at kunne snakke med brugerne og formidle og for eksempel at kunne skrive en god tekst. En væsentlig kompetence er at kunne finde viden, afdække et område og være kildekritisk. Vi får ikke kun værktøjerne til det, men også forståelsen og teorien bag.

Hvilken kandidat vil du gerne læse?

- Jeg har søgt Kommunikation og it på MEF (Institut for Medier, Erkendelser og Formidling) og Digital innovation management på IT-Universitetet og kandidaten på Informationsstudier.

Hvorfor ikke bare læse kandidaten på INF?

- Jeg vil gerne arbejde med online-marketing, men det er der ikke en direkte uddannelse til. På MEF og ITU er der mere kommunikation og projektledelse end på INF, som vil være godt at få med.

Mange af de studerende i Perspektivs undersøgelse er bekymrede for, om de får de rette kompetencer. Er det noget, du overvejer?

- En af grundene til, at jeg opsøger nye kompetencer ved at have egen virksomhed og et studiejob er for at forbedre mine chancer for et job. Jeg tror ikke, at uddannelsen i sig selv kan gøre det, for der er mange kandidater, så det gælder om at skille sig ud fra mængden eksempelvis med erhvervserfaring. Jeg tror, det ville hjælpe på de studerendes bekymringer, hvis der på uddannelsen var flere samarbejder med virksomheder, så uddannelsen kommer tættere på virkeligheden.

Mød Davids firma her www.greenseo.dk.