Gå til sidens indhold

Nyt job: Godt at være en del af et team

Tekst: Sabrine Mønsted

Navn: Eske Hartmann
Stilling: Bibliotekar i DBC’s musikteam. Et fleksjob ni timer ugentligt.
Uddannelse: Bibliotek DB i 2011
Tidligere: Blågårdens Bibliotek i jobprøvning
Alder: 38 år

Hvordan fik du jobbet?

- Jeg blev godkendt til et fleksjob og blev efter et forløb på et jobcenter uden held tilknyttet et privat rekrutteringsfirma. Vi blev enige om, at jeg skulle sende en kort mail til virksomhederne i stedet for lange ansøgninger eller ringe dem op. I mailen præsenterede jeg mig selv på otte linjer. Jeg skrev for eksempel: Fuldt uddannet bibliotekar søger uforpligtende virksomhedspraktik og vedlagde mit CV. Og det gav pote. DBC kontaktede mig og tilbød mig en virksomhedspraktik på otte uger. Og ansatte mig efterfølgende i et fleksjob på ni timer om ugen.

Hvilke opgaver har du?

- Min primære opgave er at registrere og katalogisere musikanmeldelser fra de største danske dagblade som Politiken, Berlingske, Information og Weekendavisen. Jeg laver en post, hvor jeg koger anmeldelsen ned til nogle linjer med de vigtigste pointer - hvor den er fra, og hvem der har skrevet den. Den post hæfter jeg på cd’en, så anmeldelsen dukker op i databasen, når bibliotekarerne søger på cd’erne. Jeg tjekker også en række musiksites og blogs for anmeldelser, engelske musikmagasiner eller et dansk musikblad som Gaffa. Målet er også at give bibliotekarerne viden om ny musik, som kan guide dem i deres indkøb.

Hvad er det bedste ved jobbet?

- Det er super godt at være en del af et team, og mine kolleger værdsætter mit arbejde, da det ellers var en opgave, de skulle løse. Selvom jeg kun er her tre dage om ugen, så er jeg med til afdelingsmøderne, så jeg ved, hvad der foregår i virksomheden. Og de dage jeg kommer, når jeg at spise frokost med mine kolleger, så jeg opbygger også en social relation.

Spørgsmål til Teamleder, Metadata DBC, Hanne Lydom Thomsen

Hvilke gevinster er der for arbejdspladsen ved at have ansatte i fleksjob?

- Medarbejderne hos DBC er generelt meget optagede af at gøre en forskel gennem deres arbejde – at vi gør nytte for samfundet. Jeg tror, den tilgang smitter af på måden, vi er på over for hinanden. Vi er meget rummelige, og der er plads til at være forskellige. Som leder mener jeg, at diversitet er godt for en arbejdsplads, og samtidig gør det mig glad, at vi kan tilbyde Eske Hartmann et arbejde, hvor han kan bruge sin uddannelse som bibliotekar.

Hvilke udfordringer eller barrierer kan der være?

- Det kan være svært at vurdere, hvor meget en fleksjobber kan klare, og det kræver ekstra tid og opmærksomhed til introduktion og oplæring. Der er også lidt administration i forhold til kommunen.

Hvad er dine råd til andre arbejdsgivere?

- Det er godt at have et praktikforløb inden ansættelsen, så kan man se, om det fungerer. Der var et konsulentbureau inde over formidlingen af praktikperiode og fleksjob, og det var en stor fordel. Det var dem, der tog kontakt til DBC, og de var med hele vejen med vejledning og kontakt til kommunen, og har holdt evalueringsmøde med Eske Hartmann efter ansættelsen.