Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 10

Læs om forløbet med besparelser i Assens, udviklingen indenfor de privatansattes arbejdsopgaver, samt hvorfor dannelse kræver formidling. Du får også et resumé af BF's foreløbige arbejde henimod et eventuelt nyt navn.

Åbn hele bladet som pdf

 • Pressen kaldte det en massakre

  I Assens bad kommunalpolitikerne revisionsfirmaet BDO om at pege på mulige besparelser op til budgetforhandlingerne. Forslaget blev blandt andet at skære bibliotekerne med 75 procent. Byrådet landede på en 20 procent besparelse, men tillidsrepræsentant Heidi C. Mørch er frustreret over den manglende faglige indsigt i bibliotekarernes arbejde.

  Læs mere
 • Jeg serverer relevant information på et sølvfad

  Privatansatte medlemmer af BF spænder over et meget bredt arbejdsfelt, men analytiske evner, systemforståelse og brobygning er fællesnævnere, som giver dem en unik rolle i virksomheder og organisationer. Ny undersøgelse blandt privatansatte i BF giver også et praj om, i hvilken retning deres opgaver bevæger sig.

  Læs mere
 • Kultur og data som det perfekte match

  Der stod ikke cand.scient.bibl. i jobopslaget, da Danske Dramatikere søgte en databasekonsulent, men Stine N. Hemmingsen så alligevel den perfekte kombination af kultur og system i stillingen.

  Læs mere
 • Tid til oprør mod dataindustrien

  Hvordan har vi ladet det komme så vidt, at data om vores adfærd er blevet verdens største industri, der reelt påvirker vores næste handlinger? Harvardprofessor i økonomi og forfatter til bogen The Age of Surveillance Capitalism, Shoshana Zuboff, har flere forklaringer. Men det er tid til oprør, sagde hun under sit besøg i København i efteråret 2019.

  Læs mere
 • Folkeoplysning og dannelse kræver formidling

  Bibliotekarforbundet er ved at etablere en ny faggruppe for formidling, som jeg venter mig meget af.

  Læs mere
 • »Jeg burde følge med i nyhederne, men det ender med, at jeg ser for meget lort«

  Ny rapport om danskernes opfattelse af nyheder og aktualitet får advarselslampen til at blinke hos forsker bag undersøgelsen: Særligt de unge vil ikke betale for indhold, og mange mennesker afholder sig fra at debattere på sociale platforme. To udfordringer for demokratiet, mener han.

  Læs mere
 • BF’s vej mod et nyt navn

  I april besluttede BF’s hovedbestyrelse at undersøge, om forbundet skulle skifte navn for at signalere, at det ikke er én titel, men det faglige krydsfelt mellem data, information, kultur og viden, der er forbundets omdrejningspunkt. Perspektiv samler op på processen.

  Læs mere
 • Bibliotekerne har en rolle i klimakampen

  Folkebibliotekernes bidrag til den grønne omstilling ligger i den unikke placering, institutionen har i bevidstheden hos borgere som det naturlige sted at mødes og skabe forandringer sammen. Sådan skriver studerende Tina Peirano efter at have deltaget i klimaalliancen Broen til fremtidens årsmøde.

  Læs mere