Gå til sidens indhold

2019

 • Perspektiv nr. 1

  Læs om, hvad det digitale gør ved os - menneskeligt og fagligt. I dette nummer kan du også få inputs til takt og tone for mailkulturen på arbejdet og du kan få indblik i, hvordan ledelseserfaring fra det private erhvervsliv kan bruges på et bibliotek.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 2

  I dette nummer af Perspektiv kan du læse om, hvordan man som Data Privacy Manager i TDC arbejder med at sikre kundernes data. Du kan også møde en professor, der understreger børnebibliotekarens rolle i forhold til børns læsning og du kan få sidste nyt om sammenlægningen af INF og MEF.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 3

  Temaet i dette nummer er Open Access og adgang til forskningsartikler og -data. Du kan også læse om, hvorfor det er en god idé at sende en mail til din tidligere chef efter en fyring.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 4

  Mød studerende og læs om deres syn på jobmulighederne efter endt uddannelse på INF. Du kan også følge debatten om BFs eventuelle navneændring og læse nyt fra BFs arbejdsmiljønetværk om giftige bonruller.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 5

  Er du klar over, hvor miljøbelastende dine digitale vaner kan være? Hvis ikke, så læs med her og få samtidig seneste nyt om den nye klimaalliance, som fagbevægelsen og grønne organisationer har indgået.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 6

  I dette nummer af Perspektiv kan du læse om, hvad overflødige opgaver - pseudoarbejde - betyder for vores arbejdsliv. Du kan også møde den nye leder af Roskilde Universitetsbibliotek, engelske Joanna Ball, som er gået fra at være vicedirektør i en hierarkisk ledelsesstruktur på University of Sussex til en flad dansk struktur på RUB.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 7

  Ord er vigtige. Sangerinden Katinka fortæller i dette nummer af Perspektiv om de ord, der inspirerer - også de grimme. For vi skal droppe den polerede udgave af os selv. Især på de sociale medier. Du kan også møde den nyudnævnte formand for Dataetisk Råd, Johan Busse. Og så stiller Perspektiv skarpt på uddannelsen i et interview med leder af Institut for Kommunikation på KU Jens-Erik Mai og bibliotekschef Christian Lauersen.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 8

  Forud for DFFU's årsmøde er formand Bertil Dorch interviewet om, hvorfor medlemmerne skal være mere politiske. Du kan også læse om, hvad man har gjort på de biblioteker, hvor udlånet er begyndt at stige igen efter mange års fald.

  Læs mere