Gå til sidens indhold

Vi er forskellige – men har samme mål

OK18-forhandlingerne har vist, at de offentligt ansatte har et stærkt sammenhold. Et synligt bevis er en fotokampagne, hvor offentlige ansatte fotograferes sammen. Eksempelvis en overlæge og en rengøringsassistent, en idrætslærer og en jernbaneansat, og en bibliotekar og en ergoterapeut, hvor det er BF’er Pia Margrethe Nyberg, der ses på billedet.

Du har sagt ja til at medvirke i fagbevægelsens fotokampagne, hvor offentligt ansatte fra forskellige fag fotograferes sammen. Hvorfor?
- Jeg ville meget gerne bidrage til OK18-forhandlingerne, udover at stå med en fane til en demonstration. Men det er svært at gøre andet end at ytre sig i sit eget netværk, selv om jeg har stor lyst til det, fordi det er så vigtig en kamp. Så da BF spurgte, om jeg ville være med i en fotokampagne, så var jeg ikke i tvivl. Tanken bag kampagnen er rigtig god.

Hvad er det ved kampagnen, der appellerer til dig?
- Det at vi offentligt ansatte bliver fotograferede sammen med én fra et andet fag er godt tænkt, fordi det viser forskelligheder, men med samme mål for øje. Vi er meget forskellige i forhold til borgerne og den måde, vi yder service på, men vi kæmper i disse forhandlinger for det samme – de offentligt ansattes vilkår.

Hvordan oplevede du at blive fotograferet sammen med en ergoterapeut?
- Jeg kørte til Odense for at blive fotograferet, og det var en virkelig fin oplevelse at møde Lene Drejer, der er ergoterapeut og høre, hvordan forholdene som offentligt ansat er i hendes fag. Bare det at komme ind i hendes verden, i en forhal, der mest af alt lignede et plejehjem, og så fik hun straks øje på mig og spurgte, om jeg var bibliotekaren? Det grinede vi lidt af, fordi jeg tydeligvis trådte ind i en helt anden verden. Rent fotomæssigt var det en udfordring, at jeg som bibliotekar ikke har nogen uniform. I stedet tog jeg min nøglesnor fra arbejdet, hvor der står »spørg mig« på.

Du har også skrevet et debatindlæg sammen med ergoterapeuten, der er blevet bragt. Hvorfor gjorde I det?
- Ja, det er igen det med at ytre sig og være med til at gøre en forskel. Vi taler jo meget om overenskomstforhandlingerne på arbejdet, og gejsten kan jo godt svinge lidt. Nogle dage er man træt af usikkerheden og uvisheden om, hvorvidt der kommer en løsning, og det at ingen ved, hvordan eller hvornår det ender. Og så længe man går på arbejde, kan man jo ikke bare deltage i aktiviteter i arbejdstiden. Men så kan man ytre sig på andre måder for eksempel ved at skrive et debatindlæg. (se indlæg side 45).

Hvor længe har du været aktiv som tillidsrepræsentant?
- Jeg har været TR først fra 2003 til 2006, og så igen siden 2013. Jeg synes, det er meget spændende og har en ledelse, der inddrager medarbejderne og har fokus på trivsel og engagement. Derfor oplever jeg også, at jeg kan gøre en stor forskel i det faglige arbejde.