Gå til sidens indhold

Alt det, der ikke skal gemmes

Nye muligheder, indsigter og netværk. Selv en kort mini-moduluddannelse kan åbne nye døre for karrieren. Perspektiv har talt med deltagerne på BF's miniuddannelser.

Navn: Rikke Hulstrøm
Stilling: Informationsspecialist i Rambøll
Deltog i Records Manager-uddannelsen: Maj 2017
Karriere: Tidligere ansat i DR’s Arkiv og Research
Uddannelse: Bachelor i filosofi, med tilvalg på IVA
Alder: 44 år

Hvorfor søgte du ind på BF’s Records Manager-uddannelse?
- Jeg skulle arbejde med document control i Rambøll. Det havde jeg ikke beskæftiget mig med i mit tidligere job i DR, hvor jeg arbejdede med research og metadatering. I Rambøll, hvor man arbejder med projekter, er det vigtigt, at man kan følge dokumenternes historik, så man altid ved, hvilke ændringer der er lavet, hvor de er og så videre, så man altid kan dokumentere over for en kunde, hvad man har gjort. Records Management er ikke præcis det samme som document control, men nogle af tematikkerne går igen, og moduluddannelsen gav mig god indsigt i, hvad man skal være opmærksom på, når man arbejder inden for området.

Hvad er dine opgaver i Rambøll?
- Jeg har ikke arbejdet så meget med document control endnu, fordi jeg har en anden stor opgave med at udvikle vores intranet. Jeg arbejder også med udbudssøgning, litteratursøgninger og materialeregistrering, og så sidder jeg med vores kvalitetsledelsessystem, hvor jeg blandt andet ser på, hvordan vi opbevarer vores dokumenter, så vi har overblik over, hvem der kan ændre i dokumenterne, hvor længe de skal gemmes og lignende. På grund af moduluddannelsen har jeg fået et meget bredere blik på virksomhedens records og kan stille en masse relevante spørgsmål til min nærmeste chef. Det er rigtig sjovt at have den dialog. At jeg har fået mere viden om området betyder også, at jeg kan skabe en større bevidsthed hos kollegerne, så folk tidligere i processen tænker document control og dokumenthåndtering ind i deres projekter.

Hvorfor skiftede du job fra DR til Rambøll?
- Jeg ville gerne prøve noget nyt, så jeg spurgte en informationsspecialist, der arbejdede i Rambøll, om jeg måtte følge ham en dag, så jeg kunne få indblik i arbejdsopgaverne. Jeg syntes, det var super spændende, og det endte så med, at jeg blev ansat.

Hvad gjorde mest indtryk på dig i løbet af moduluddannelsen?
- Alt det, der ikke skal gemmes. Man får det let sådan, at man gemmer alting for en sikkerheds skyld. Men når man har arbejdet meget med søgninger, så ved man godt, at jo mere information der er, jo sværere er det at finde den rigtige. Men der er også andre komplikationer ved at gemme alting. Nogle systemer forældes, så man slet ikke kan åbne filerne længere.

Hvad betyder det for dig at have taget moduluddannelsen?
- Jeg har, udover en dybere forståelse for records livcyklus, blandt andet fået adgang til et netværk. Der er oprettet et Records Managerforum på LinkedIn, som jeg eksempelvis trak på, da jeg skulle lave en præsentation af Records Management. Vi er stadig en lille niche i bibliotekskredse, men vi bliver flere og flere, der arbejder med netop dette område.