Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 2

Nota flyttes fra Østerbro til Nakskov i regeringens anden statslige udflytning af arbejdspladser. Perspektiv taler med Rikke Lehmann, der er tillidsrepræsentant for de 16 BF-medlemmer i Nota, om bekymringerne ved udflytningen. Herudover skal det handle om text mining, som professor i bioinformatik på DTU og KU Søren Brunak ser et enormt potentiale i. Metoden gør information til viden ved at finde mønstre i ellers uoverskuelige datamængder.

Hent hele bladet som pdf her

 • 11 bibliotekarer klar som meningsdannere

  BF uddanner i starten af 2018 11 bibliotekarer til at blive faglige meningsdannere. De skal være med til at give faget en større synlighed i dagspressen, og de første debatindlæg har allerede været offentliggjort i Weekendavisen, Berlingske og Jyllandsposten.

  Læs mere
 • Meget mere mening, tak

  Formandens leder

  Læs mere
 • Text mining – fra informationskaos til viden

  Text og data mining har enormt potentiale. Fra sundhedsforskning til finansverdenen bruges metoden til at finde sammenhænge og mønstre i ellers uoverskuelige datamængder. Det er en ny metode til at gøre information til viden, og derfor skal forskningsbiblioteker og informationsspecialister spille med.

  Læs mere
 • Nota skal flytte til Nakskov

  Nota - nationalbiblioteket for folk med læsevanskeligheder - flyttes fra Østerbro til Nakskov i regeringens anden statslige udflytning af arbejdspladser. Et potentielt tab for brugerne, mener Rikke Lehmann, tillidsrepræsentant for de 16 BF-medlemmer, der inden længe skal tage stilling til, om de vil flytte med deres arbejdsplads.

  Læs mere
 • København vil beskrive fremtidens biblioteksopgaver

  Københavns Biblioteker har bedt et række uafhængige eksperter komme med deres bud på scenarier for fremtidens biblioteker i København. Scenarierne skal give de københavnske politikere den nødvendige viden til at debattere bibliotekspolitik.

  Læs mere
 • Litteraturen går nye veje

  Litteraturen finder i stigende grad vej til sundhedsvæsenet. I Randers har bibliotekarer og jordemødre gennemført et projekt, hvor fødselsforberedelsen foregik på biblioteket og blev krydret med litterære indslag. Litteraturen er også rykket ind på medicinstudiet på Syddansk Universitet. Her bliver den brugt som redskab til at uddanne mere empatiske læger.

  Læs mere
 • Pilotprojekt om hjernen giver biblioteker nye brugere

  af Gitte Frandsen, Center for Sund Aldring. Projektet Hold Hjernen Frisk åbner for nye samarbejder mellem biblioteker, foreninger og kommunale forvaltninger og tiltrækker nye brugere til bibliotekerne.

  Læs mere
 • Er jeg mon den næste, der ryger?

  Fyringer går ikke kun ud over dem, der er blevet fyret. De kolleger, der bliver tilbage, kan også blive stærkt påvirkede, og det er ledelsens opgave at tage hånd om dem, skriver forfatterne til bogen Ledelse efter fyringer.

  Læs mere