Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 8

Mød forfatter David R. Lankes og læs hans tanker om, hvorfor det er bibliotekaren, der skaber biblioteket - og ikke selve bygningen. Læs også om, hvordan god selvledelse hænger sammen med et godt arbejdsliv.

Download hele bladet som pdf her

 • Biblioteket er ikke bygningen eller samlingen – det er bibliotekaren

  Bibliotekarer skal hverken være neutrale eller objektive. De er i vidensbranchen, og det kræver, at de dømmer noget til at være bedre end andet, siger forfatter til bøgerne The Atlas of New Librarianship og The New Librarianship Field Guide, R. David Lankes. Han mener, at bibliotekarernes legitimitet stiger proportionelt med deres involvering i lokalsamfundet.

  Læs mere
 • Bibliotekarer kan ranke ryggen

  - En saltvandsindsprøjtning til den danske debat om biblioteker, kalder lektor på Institut for Informationsstudier (INF), Henrik Jochumsen, Lankes tanker om The New Librarianship.

  Læs mere
 • Medlemmerne har de gode spørgsmål

  Op til BF’s generalforsamling skal alle deltagere stille et spørgsmål til en anden deltager via spørgsmålsstafetten Qvest. Det skal kvalificere debatten på generalforsamlingen om BF’s fremtid ved at inddrage medlemmernes spørgsmål, idéer og overvejelser, forklarer konsulent Kenneth Agerholm.

  Læs mere
 • Selvledelse giver os et bedre arbejdsliv

  Selvledelse giver et bedre psykisk arbejdsmiljø, højere produktivitet og bedre balance mellem arbejds- og privatliv, hvis altså der er klare rammer for arbejdet, viser en arbejdsmiljøundersøgelse foretaget af Akademikerne og BF.

  Læs mere
 • Hvilken fagforening skal BF være?

  Generalforsamlingen er lige om hjørnet, nemlig i Aarhus den 10.-11. november 2018. Sidste gang vi mødtes, havde vi en engageret, bred og aktiv debat om fokusområderne i BF’s politiske strategi med baggrund i den forandring og udvikling, man oplever som BF’er – på arbejdspladsen og i forhold til nye krav til kompetencer og fagligheden.

  Læs mere
 • Kortlægning af fremtidens forskningsbiblioteker bør ikke forhastes

  En arbejdsgruppe skal på få måneder analysere forskere og universitetsstuderendes behov for biblioteksbetjening. Men gruppen er for smalt sammensat og har for lidt tid, mener formanden for BF og formanden for Danske Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker.

  Læs mere
 • Som chef skal jeg vende blikket udad

  En stilling som konstitueret bibliotekschef i Ballerup gav Maria Nielsen Westbrook blod på tanden til at træde et niveau op med ansvar for de endelige beslutninger, økonomi og strategi. I dag er hun bibliotekschef på Rudersdal Bibliotekerne.

  Læs mere
 • Fysiske biblioteker med skarpere profiler

  En uafhængig arbejdsgruppe præsenterede i juni tre scenarier for Københavns Bibliotekers udvikling. Scenarierne er interessante, mener Københavns kulturborgmester. Men han kan ikke forestille sig biblioteker uden for eksempel litteratur eller fysiske lokaler.

  Læs mere