Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 5

Teknologien blockchain har potentiale til at skabe et mere gennemsigtigt og decentralt internet. Men der er også udfordringer, når få store spillere sætter sig på markedet.

Hent hele bladet som pdf her

 • BF’ere på barrikaderne

  Et lille fagforbund kan sagtens gøre en tydelig forskel. BF’ere var synlige over hele landet og stod faneborg ved Forligsinstitutionen, da der skulle lægges pres på arbejdsgiverne. En af de meget aktive BF’ere var Ida Allesø Møller, tillidsrepræsentant ved Frederiksberg Bibliotek.

  Læs mere
 • Blockchain - fremtidens sikre internet

  En myg fanget i rav – noget alle kan se, men for altid forseglet – er en god metafor for blockchain-teknologien, der kort kan beskrives som sikker opbevaring af information, og som kan vise sig at være fundamentet til et mere sikkert (og decentralt) internet.

  Læs mere
 • Facebooks lokkemad er forventning

  Endorfinerne tikker ind – kling, kling – der er en notifikation, en meddelelse fra omgivelserne, som du konstant er nødt til at tjekke. For måske er der nogen, der elsker eller hader dig, siger forfatteren Knud Romer.

  Læs mere
 • Fra forvaltningschef i Aarhus til professor i USA

  Forvaltningschef i Aarhus Rolf Hapel flytter de næste to år sin gejst og kamplyst for fremtidens biblioteker til USA. Som Professor of Practice på University of Washington i Seattle skal han både undervise, forske og slå ud med armene, som han siger.

  Læs mere
 • Hvorfor er bibliotekerne ikke fælles om en YouTube kanal til de unge?

  I to år har bibliotekerne haft deres egen YouTube kanal, BibTuben, for at formidle biblioteket til unge. Et interview med skuespillere fra ungdomsserien SKAM nåede eksempelvis 23.000 visninger – nu står kanalen til at lukke, fordi ingen vil skyde penge i den.

  Læs mere
 • Lang sej kamp gav OK18-forlig

  BF’ere, Djøf’ere, HK’ere, sygeplejersker,lærere, læger, jordemødre og mange, mange flere har over hele landet kæmpet for en OK18-aftale. Det lykkedes i Bededagsferien, hvor der blev indgået aftaler først med kommunerne, så regionerne og til sidst med staten.

  Læs mere
 • Medarbejderne kan gøre chefen bedre

  Det er ikke kun lederen, der har ansvaret for relationen til medarbejderen. Det går også den anden vej, fortæller arbejdsmiljøforsker Malene Friis Andersen. Hun opfordrer derfor arbejdspladserne til at styrke med’et i medarbejder.

  Læs mere
 • Megatrends og nye kompetencer for biblioteksansatte

  Sussi Nyled Heinrichson arbejder som konsulent med relationer og trivsel. I dette synspunkt kommer hun med sit bud på trends, der påvirker vores arbejdsliv og gør relationskompetencer endnu mere vigtige fremover.

  Læs mere