Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Nyt job: Arbejdet med kultur giver handlefrihed

Navn: Hanne Rysbakke 
Stilling: Souschef på Frederikssund Bibliotekerne fra oktober 2018
Uddannelse: Bibliotekar DB, 1997, samt diplomuddannelse i ledelse, 2013
Karriere: Indtil 2016 chef for oplevelsesområdet ved Stadsbiblioteket i Lyngby-Taarbæk. Herefter blandt andet projektassistent i Forsvaret
Alder: 47 år

Hvorfor søgte du stillingen som souschef i Frederikssund Bibliotekerne?
- Der er gang i mange spændende ting i gang på Frederikssund Bibliotekerne. Det er en stilling, hvor man både får lov at beskæftige sig med lokalt biblioteksarbejde, projektarbejde og arbejdet på hovedbiblioteket. Samtidig er ledelsesstrukturen ny, og der er meget fokus på, hvor biblioteket skal hen. Det synes jeg er spændende.

Hvordan har dine første uger været?
- De har været positive. Medarbejderne har glædet sig til, at der skulle starte en ny souschef, fordi stillingen har været ledig i et par måneder, og de var nysgerrige efter at vide, hvem jeg var. Der er selvfølgelig meget, man skal lære som ny, men der har været lagt en god plan for de første par uger, og nu skal jeg så blandt andet lære medarbejderne bedre at kende.

Har du særlige ansvarsområder?
- Jeg har ansvar for »Kultur og Inspiration«, der blandt andet har med arrangementer at gøre, og jeg har ansvaret for teamet i Frederikssund og teamet i Slangerup, mens en anden er koordinator for de øvrige lokalbiblioteker. Og så er der jo den almindelige ledelses- og organisationsudvikling, som jeg står for i samarbejde med ledergruppen. I forhold til arrangementerne er der et politisk ønske om, at der sker et større samarbejde på tværs af kulturinstitutionerne i kommunen, så man får mere kultur for pengene, så det skal jeg blandt andet have særligt fokus på.

Har du altid vidst, at du gerne ville gå ledelsesvejen?
- Jeg blev opfordret til at søge mit første lederjob. Det skyldtes nok, at jeg altid har taget ansvar og haft meninger om, hvordan tingene gøres bedst. I dag kan jeg ikke forestille mig ikke at have en lederstilling i biblioteksverdenen. Det er skægt at få lov til at præge udviklingen og være tæt på den politiske dagsorden. Og det er vigtigt at få medarbejderne til at lykkes og få det bedste ud af deres kompetencer.

Du har i to år arbejdet i blandt andet Forsvaret og er kommet tilbage til biblioteksverdenen igen. Hvordan har du oplevet det?
- Det har været godt, forstået på den måde at man ofte bliver en del af en kultur og tænker, at sådan ser verden ud. Når man kommer væk, får man et nyt syn på kulturområdet. Forsvaret er en mandsdomineret verden med en anden ledelsesstruktur og kultur. Det var lærerigt på mange måder, men da jeg vendte tilbage til kulturområdet, tænkte jeg, at »det bare er et fedt arbejde«. Der er så meget positiv energi, og du har stor handlefrihed sammenlignet med andre arbejdspladser og sektorer, der er mere styret af lovgivning og direktiver. Vi er ret privilegerede, selvom man måske ikke lige ser det, når man er i det, fordi man føler, at kulturen ikke bliver prioriteret. Derfor kan det godt anbefales at komme lidt væk og se tingene med nye øjne.