Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 4

BF's miniuddannelse i Records Management kan bane vejen for BF'ere ind i virksomheder, der har brug for bedre håndtering af forretningskritiske dokumenter. Læs også Synspunkt skrevet af ph.d.-studerende, som råder bibliotekerne til at tage en grundlæggende debat om deres værdier.

Hent hele bladet som pdf her

 • OK18 - sammen er vi stærkest

  Formandens leder

  Læs mere
 • Records Management beskytter virksomheder

  Det er først, når en virksomhed eksempelvis taber en retssag eller mister en forretningsmulighed, fordi der ikke er styr på dokumenterne, at ledelsen ansætter en Records Manager. Men BF’s miniuddannelse i Records Management skal hjælpe BF’ere til at få virksomhederne til at ansætte dem, inden det er gået galt.

  Læs mere
 • Alt det, der ikke skal gemmes

  Nye muligheder, indsigter og netværk. Selv en kort mini-moduluddannelse kan åbne nye døre for karrieren. Perspektiv har talt med deltagerne på BF's miniuddannelser.

  Læs mere
 • Vi er forskellige – men har samme mål

  OK18-forhandlingerne har vist, at de offentligt ansatte har et stærkt sammenhold. Et synligt bevis er en fotokampagne, hvor offentlige ansatte fotograferes sammen. Eksempelvis en overlæge og en rengøringsassistent, en idrætslærer og en jernbaneansat, og en bibliotekar og en ergoterapeut, hvor det er BF’er Pia Margrethe Nyberg, der ses på billedet.

  Læs mere
 • BOBCATSSS-konferencen i Riga 2018

  Syv studerende fra Institut for Informationsstudier besøgte i januar konferencen BOBCATSSS, som hvert år arrangeres af studerende ved biblioteks- og informationsvidenskab i regi af mindst to universiteter. I år bestod samarbejdspartnerne af Letlands Universitet og Eötvos Loránd Universitet i Budapest. Årets tema var »The Power of Reading«, en metaforisk overskrift, som forenede de deltagendes opmærksomhed over en tre dage lang konference i Riga, Letland, om at bidrage med at udvide den superkraft, som læsning udgør.

  Læs mere
 • Compassion på arbejde

  Dagens arbejdsmarked fremmer følelser som frygt, vrede og begejstring, mens tryghed og ro ikke får meget plads. Det bringer vores hjerne ud af fatning, mener forfatterne til bogen Hjernen på overarbejde. De se begrebet compassion som vejen til bedre balance.

  Læs mere
 • Digitale tilbud styrker elevernes læselyst

  eReolen Go gør det lettere for skolerne at arbejde med læselyst. Alligevel er tiltaget langt fra etableret på alle folkeskoler.

  Læs mere
 • eReolen Go gør det lettere at læse

  Eleverne er glade for at få adgang til flere bøger og roser eReolen Go. Hos lærerne er opfattelsen også, at den nemme digitale adgang skaber mere læselyst.

  Læs mere