Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Orden i alt fra flintesten til ridderudstyr

Navn: Mette Krøyer Høegh
Stilling: Bibliotekar ved CFU Absalon pr. 1. november 2016 
Tidligere: Uddannelsesbibliotekar ved Slagteriskolen i Roskilde (i dag ZBC Roskilde), fagbibliotekar ved Videnscenter for Socialpsykiatri samt kommunikationsmedarbejder og senere forretningsansvarlig for it-systemer i Socialstyrelsen.
Uddannelse: Bibliotekar DB, 1996

Du har været ansat i meget forskellige job. Hvad har du styret din karriere efter?

- Jeg har oftest valgt job efter, hvad der var muligt. At der tilfældigvis var en interessant stilling, jeg havde lyst til at søge, eller at der var en organisationsændring, der gjorde, at jeg fik nye opgaver og ansvarsområder. På den måde er det blevet meget forskellige job, jeg har haft. Da jeg mistede mit arbejde i forbindelse med en sparerunde i Socialstyrelsen, hvor jeg havde været kommunikationsmedarbejder og senere forretningsansvarlig for vores interne ESDH-system og porteføljestyringssystem, var min første følelse, at der ikke var nogen sammenhæng i mit CV. Heldigvis var jeg blevet tildelt et outplacementforløb, hvor jeg fik hjælp til at se den røde tråd i mit CV og mine kompetencer. Den viden brugte jeg til at finde ud af, hvad jeg syntes var mest spændende. Men jobsøgning er ikke en proces, man kan planlægge fuldstændig, og den stilling, jeg er blevet ansat i, er noget helt andet, end jeg forestillede mig. Den passede bare godt til mig.

Hvad var den røde tråd i dine kompetencer og CV?

- Det er de samme kompetencer, der har været i spil hele vejen igennem mit arbejdsliv. Der har været et massivt fokus på it i mine stillinger, så det gik jeg målrettet efter i stillingsbeskrivelserne. Og så kunne jeg se, at det grundlæggende bibliotekariske med at sætte ting i orden og system også var gennemgående.

Hvad er dine arbejdsopgaver i dit nye job?

- CFU Absalon er læremiddelcentral for grundskoler, ungdomsuddannelser og eksempelvis også fængsler. Som bibliotekar ved CFU står jeg ikke direkte for materialevalget. Det gør kolleger, der er uddannet lærere og ansat som pædagogiske konsulenter. Jeg står for indkøb og registrering af vores klasse- og materialesæt, og så tager jeg mig af brugerhenvendelser, hvis der er vanskeligheder med at bestille et klassesæt. Omkring materialesættene er der desuden nogle ret praktiske opgaver, fordi materialesæt er fysiske ting såsom flint fra stenalderen, digitale mikroskoper, fingerdukker, ridderrustninger og meget, meget andet. Her er det min opgave at sikre mig, at materialerne kan håndteres forsvarligt. At det ikke er for stort eller for tungt, at det er let at pakke, at vi har en våbentilladelse til udstyret i ridderkassen, og at indholdet i kassen ikke er for skrøbeligt, når det kommer ud i klasserne, så det bliver ødelagt.

Hvad tiltaler dig særligt ved dit arbejde?

- Jeg er glad for kombinationen af it og praktisk arbejde, som med materialesættet, hvor jeg pakker det og vurderer, hvordan vi bedst beskytter materialerne, og hvordan man laver en dækkende indholdsfortegnelse. Det er også et plus, at jeg skal samarbejde med andre faggrupper. Den måde, jeg løser mine opgaver på, har for eksempel direkte indflydelse på mine kolleger i lagerets fysiske arbejdsmiljø, fordi den måde, jeg pakker materialerne på, skal sikre, at de undgår tunge eller uhensigtsmæssige løft.