Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Fra studenterprotester til prisuddeling

Hvordan ser en arbejdsuge ud for BF's formand Tine Jørgensen? Perspektiv er dykket ned i formandens kalender i en uge, der indebar et møde på Christiansborg, debat i DR2 og flere bestyrelsesmøder.

Mandag den 15. maj

9.00: Forberedelse til dialogmøde om uddannelsesbibliotekerne
- Vi skal have en drøftelse af, hvordan vi sikrer elever det bedst mulige tilbud i forhold til informationskompetencer og kildekritik, og jeg vil invitere en række aktører fra sektoren for at nå bredt ud.
12.00: Frokostmøde med sekretariatschef og næstformand
- Vi talte blandt andet om, hvad BF skal være for en organisation i fremtiden, og hvordan vi når frem til god debat og mulige scenarier i hovedbestyrelse og hos medlemmerne.
14.00: Udvalgsmøde »Stærk Faglig Stemme«
- Hvordan giver vi BF en stærk stemme? Jeg tror på, at medlemmerne skal på banen, og i udvalget drøftede vi et oplæg til en meningsdanneruddannelse i BF. Udvalget drøftede også, hvilke politiske budskaber BF skal fokusere på i den kommende periode.


Tirsdag den 16. maj

10.00: Fællesmøde om tr-kollegierne
11.30: Hovedbestyrelsesmøde
- Mødets vigtigste punkt var BF’s OK-krav efter oplæg fra den nedsatte arbejdsgruppe. Der var en god debat om løstansatte, freelancere og prekariat. Det er vigtigt, at vi som fagforening sikrer rammerne for et arbejdsmarked under forandring, så vi fortsat har gode arbejdsforhold og ikke udkonkurrerer hinanden på eksempelvis løn.


Onsdag den 17. maj

9.00: Telefonmøde med ekspert i dataetik Pernille Tranberg
- Vi talte om digitalt selvforsvar, og hvordan bibliotekarer og biblioteker kan være med til at skabe en vidensportal på området.
11.30: Møde med kulturordfører Mogens Jensen (A)
- BF skal være synlig på Christiansborg. På mødet talte jeg med Mogens Jensen om bibliotekarers rolle i folke-, uddannelses- og forskningsbibliotekerne. Jeg ser gode muligheder for et videre samarbejde om bibliotekernes fremtidige rolle i Danmark.
15.00: Møde i Forbrugerforeningens repræsentantskab


Torsdag den 18. maj

9.00: Bestyrelsesmøde i Forbrugerrådet Tænk
11.30: Tale til demonstration mod besparelser på HUM
Jeg måtte gå tidligt fra bestyrelsesmødet i Tænk og cyklede ud på KUA for at tale ved en demonstration arrangeret af HUMrådet mod besparelser på institutbibliotekerne, hvor de studerende og underviserne kæmper for at redde deres institutbiblioteker. Det er stærkt at se brugerne demonstrere mod forringelser. Jeg understregede, at hvis vi vil leve af viden i Danmark, må vi stoppe med at spare på uddannelse.
16.00: Aftenarrangement i BF
BF’s aftenarrangement bød på oplæg og debat med to tidligere BF-formænd og mig. Rigtig spændende at høre om tidligere tiders udfordringer. Min filosofi er, at man skal forstå fortiden for at kunne gå ind i fremtiden.


Fredag den 19. maj

8.00: Møde på Taastrup Bibliotek
En hektisk fredag startede tidligt på Taastrup Bibliotek, der har fået et undersøgelsespåbud af Arbejdstilsynet på grund af problemer med det psykiske arbejdsmiljø. Jeg tog sammen med en af BF’s konsulenter ud for at tale med medlemmerne og støtte dem. Deres oplevelser og sammenhold gjorde stort indtryk på mig.
12.00: Møde i Talent 100-netværket
Jeg gik egentlig på tidlig weekend for at deltage i afslutningen på Talent 100-netværket. Men jeg måtte haste tilbage på kontoret, fordi DR2 inviterede mig i studiet for at tale om formidling af litteratur. Klokken 17.30 var jeg på live i DR2-studiet, og jeg er godt tilfreds med min tv-debut. Jeg fortalte om bibliotekarernes betydning for børn og unges læselyst, for få ressourcer i bibliotekerne, og hvordan bibliotekarer også formidler digitalt. Fik blandt andet nævnt #bogsnak som en indgang via sociale medier at søge inspiration til læsning.
19.00: Blixenprisen
Dagen – og en rigtig god uge – sluttede med uddelingen af Blixenpriserne, hvor Vibeke Johansen, der er bibliotekar i Horsens, blev årets litteraturformidler. Det er en pris, BF er sponsor for, sammen med Litteratursiden og Danmarks Biblioteksforening. Der var tre meget stærke kandidater til prisen udvalgt blandt 100 nominerede, og det gør mig glad at se et øget fokus på, at litteratur også handler om formidling.