Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 6

Perspektiv for juni måned står i formidlingens tegn, når vi møder tre bibliotekarer, der formidler, fordi de ikke kan lade være. Mød Julie Arndrup, der har lavet en børnebogspodcast. Erik Nicolaisen Høy, der formidler viden om hverdagslivet for 200 år siden, og Vibeke Johansen, der netop er blevet kåret som årets litteraturformidler. Derudover følger vi blandt andet BF's vej til OK-18 og dykker ned i formandens kalender en uge i maj.

Hent hele bladet som pdf her

 • Det koder vi bare

  Med lokalafdelinger over hele landet og en strøm af nye frivillige er Coding Pirates blevet så stor, at den skal sættes i system. Derfor har foreningen ansat Brian Lindskov Larsen som sekretariatschef. Han er i øvrigt uddannet bibliotekar.

  Læs mere
 • Prioritér formidlingen

  Formandens leder

  Læs mere
 • Når buzzword betyder bullshit

  Positivitetsordene har sejret ad helvede til i den politiske retorik, sat sig tungt på virksomhedskulturen og omformet den offentlige sektor. Med det resultat, at dynamikken forsvinder, den kritiske sans svinder ind, og den faglige dømmekraft trues, mener lektor på DPU Steen Nepper Larsen.

  Læs mere
 • Løn er vigtigst

  Generelle forbedringer på løn og pension og familieomsorgsdage er vigtige OK-krav.

  Læs mere
 • Formidling - fordi jeg ikke kan lade være…

  Formidling handler om at kende sit stof, sin målgruppe og det personlige engagement.

  Læs mere
 • Det gælder om at prøve det af

  Vejen fra tanke til handling må ikke være for lang, når Julie Arndrup får sine ideer.

  Læs mere
 • Vi har pligt til at blande os

  Vi har brug for mere viden om fortiden, når vi debatterer nutiden, mener Erik Nicolaisen Høy. Han formidler selv sin viden om hverdagen i Danmark for 200 år siden via digitale medier og har også optrådt som fast gæst i Radio24Syv. Læs mere om formidling: Det gælder om at prøve det af Begejstring smitter

  Læs mere
 • Begejstring smitter

  Passion for krimier, en god ide og opbakning fra sin chef og kolleger. Det er opskriften på, hvordan Vibeke Johansen gjorde Krimimessen i Horsens til en voksende årlig succesfuld begivenhed på den danske krimiscene.

  Læs mere