Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Fælles bibliotekskampagne

Lad os sammen finde de bedste ideer til en national bibliotekskampagne med udgangspunkt i bibliotekernes betydning for demokratiet. Det var baggrunden for en workshop i februar på Kolding Bibliotek arrangeret af Danmarks Biblioteksforening. Den havde inviteret repræsentanter fra alle danske folkebiblioteker til at komme med deres bedste ideer til kampagnen, der løber af stablen i efteråret 2017. Perspektiv deltog og spurgte fire deltagere, hvad de synes om en fælles bibliotekskampagne, og hvilke ideer de selv havde bragt i spil.

Marie Engberg Eiriksson
Udviklingskonsulent ved Gladsaxe Bibliotekerne

Er det en god ide at lave en fælles national bibliotekskampagne?
- Jeg synes, det er den bedste ide i verden, at vi løfter sammen i væsenet, hvor der er så mange kreative mennesker, i stedet for at vi får ideerne hver for sig.

Hvilken ide er du kommet med?
- Min ide handler om at bruge biblioteksvagten som en national tjeneste til faktatjek af »fake news«.

Pia Herman
Assistent ved Esbjerg Kommunes Biblioteker

Er det en god ide at lave en national bibliotekskampagne?
- Det er en god ide, fordi det er, når man snakker med andre, at de gode ideer opstår, i stedet for at vi går i hver vores boble. Til denne workshop er vi i et forum, hvor vi får tænkt ud af boksen.

Hvilken ide har du arbejdet med i dag?
- Det er populært at bruge emojis til sms, snapchat og alt muligt andet, og vi arbejder med en ide, hvor vi ser på, om man kan udvikle en biblioteks-emoji, gerne i form af en konkurrence.

Anders Jørgensen
Journalist ved Roskilde Centralbibliotek

Er det en god ide at lave en national bibliotekskampagne?
- Jeg synes, det er en fremragende ide at samle kræfterne om en fælles brandingkampagne. Netop fordi bibliotekerne er en mangfoldighedsbuffet, kan det være svært at lave én elevatortale for bibliotekerne. Jeg er ny i biblioteksverden, og jeg synes, det er påfaldende, at der er så mange ansatte på bibliotekerne, der siger, at de ikke taler sammen på tværs.

Hvilken ide brænder du for?
- En konkurrence om at lave de fedeste fake news. Ud fra den kan man så vise, hvordan man bekæmper fake news med viden, datavask og reel dokumentation.

Lisbeth Overgaard
Program- og kommunikationsredaktør ved Dokk1

Er det en god ide med en national bibliotekskampagne?
- Det er rigtig fedt. Det giver en volumen til væsenet, at vi kan lave noget sammen og få fortalt, hvad bibliotekerne kan. Og emnet demokrati er super relevant.

Hvilken ide brænder du for?
- Min ide er en »fake news-quiz«, der er relateret til bibliotekerne og demokratitanken. Den skal have tre platforme, så quizzen både kan afholdes fysisk i biblioteksrummet, digitalt, og i forbindelse med undervisning i informationssøgning. Jeg tror, at alle har brug for et »reality-tjek« på dette område.


Fra workshop til idekatalog
Resultatet af workshoppen blev 459 ideer. De bliver nu kategoriseret og skal i sidste ende bruges til et idekatalog for kampagnen i uge 41. Følg arbejdet via Facebook-gruppen Laborateket.