Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 1

Perspektiv har fulgt IVA's flytning fra Birketinget til Søndre Campus og mødt tre solister til et interview om, hvordan det er at være alene på arbejdspladsen med den bibliotekariske faglighed. Med nye katalogiseringsregler sættes dataetik desuden på dagsordenen, blandt andet som en konkurrencefordel for virksomheder i fremtiden. Og til humanisten, som gerne vil lande et job i businessland, gives i denne måned nogle simple guidelines til hvordan.

Hent hele bladet som pdf her

 • Loven bør frede formidlingen

  Johannes Riis, litterær direktør på forlaget Gyldendal, ønsker en ny bibliotekslov. "Det er lige noget for en rask kulturminister", skrev han i et debatindlæg i november 2016. For det er nødvendigt med en debat om, hvad der er bibliotekernes vigtigste opgaver ­­­- uanset udfaldet, mener han.

  Læs mere
 • Til kamp mod falske nyheder

  Formandens leder

  Læs mere
 • Farvel til Birketinget 6

  Det Informationsvidenskabelige Akademi pakkede de sidste flyttekasser i december 2016 for at flytte ud af lokalerne på Birketinget 6 på Amager til nye lokaler på Søndre Campus i Njalsgade. Her skal de studerende på IVA dele bygning med teologi- og jurastuderende. Perspektiv tog på rundtur i de gamle lokaler en sidste gang.

  Læs mere
 • Solist: Alene med sin faglighed

  Hvad sker der med fagligheden, når man er den eneste bibliotekar blandt kollegerne? Perspektiv sætter med tre interviews fokus på de af BF's medlemmer, der i deres arbejde som solister holder den faglige fane højt i samarbejdet med andre fagligheder.

  Læs mere
 • Med udgangspunkt i brugernes logik

  Bibliotekernes registrering og formidling smelter mere sammen i de nye katalogiseringsregler, der træder i kraft i 2018. Registreringerne vil indgå i et globalt net af informationer til fordel for brugere, bibliotekarer og for eksempel arkiver og museer, siger formand for Bibliografisk Råd Leif Andresen.

  Læs mere
 • Dataetik bliver det nye sort

  Om få år vil vi som forbrugere efterspørge privacy på samme måde, som mange i dag foretrækker grønne eller socialt ansvarlige virksomheder. Privacy tech bliver det nye green tech, og de bæredygtige virksomheder bliver dem, der forstår at passe på vores data, siger journalist og rådgiver i dataetik Pernille Tranberg, der er aktuel med bogen Dataetik - Den nye konkurrencefordel.

  Læs mere
 • Det private erhvervsliv har brug for humanister

  Det private erhvervsliv har brug for humanister, der kan stille de kritiske spørgsmål. Men for at komme i betragtning til jobbet er det vigtigt, at du kender sproget og organisationen. I sin nye bog guider antropolog og erhvervskonsulent Dennis Nørmark humanister til at lande et job i businessland.

  Læs mere
 • Det handler om at nå dem, hvor de er

  Nyt job: Ditte Schjødt Svensson er netop ansat som bibliotekar ved Silkeborg Bibliotekerne.

  Læs mere