Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 9

Kom tæt på biblioteksbrugerne med aktuelle tal fra en national undersøgelse; få et indblik i fremtidens arbejdsmarked med stadig flere projektansættelser, midlertidige stillinger og freelance-opgaver; læs Jeppe Eimose Waagsteins synspunkt om digitalisering af den danske litteratur efter norsk forbillede samt kommentarer fra fem aktører på området; og hør fem informationsspecialister og bibliotekarer fortælle om livet som selvstændig. Alt sammen i denne måneds Perspektiv! 

 • I klarer jer lige så flot som Tivoli

  53.405 biblioteksbrugere har svaret i den hidtil største undersøgelse af folkebiblioteksbrugerne. Og hele 96 procent er tilfredse. Medarbejderne skal have ros, for det her er et utroligt flot resultat, sagde Henrik Andersen fra analysefirmaet Wilke, der står bag undersøgelsen.  

  Læs mere
 • Er der brug for et digitalt etisk råd?

  Formandens leder

  Læs mere
 • Glem alt det, du ved om arbejdsmarkedet

  37-timers arbejdsuge, barsel, løn under sygdom og pension – goder, flere og flere af os ikke vil få del i på fremtidens arbejdsmarked, hvor projektansættelser, midlertidige stillinger og freelanceopgaver bliver et naturligt arbejdsliv for mange – også akademikere.

  Læs mere
 • Vi skal kunne favne dem

  Bibliotekarforbundet skal også være noget for freelancere, projektansatte og selvstændige medlemmer, mener formand Tine Jørgensen.

  Læs mere
 • Selvstændige i BF

  For godt et år siden startede fire medlemmer af Bibliotekarforbundet som selvstændige iværksættere. Vi har spurgt dem, hvordan det går, og hvilke udfordringer de oplever?

  Læs mere
 • Gør som Norge og digitaliser den danske litteratur

  Teknisk, økonomisk og juridisk er det muligt at digitalisere dansk litteratur fra det 20. århundrede, men manglende initiativ og samarbejde hindrer, at det gennemføres. Bibliotekerne må finde midlerne til digitalisering og licenser, og rettighedsorganisationerne må se i øjnene, at det ikke er her, de skal tjene de store penge, skriver Jeppe Eimose Waagstein, ph.d.-studerende på Københavns Universitet.

  Læs mere
 • Kommentarer fra fem aktører

  Perspektiv har bedt fem aktører på området kommentere på Jeppe Eimose Waagsteins indlæg. Læs deres bidrag her.

  Læs mere
 • Film skal ses og debatteres på biblioteket

  Med et bagkatalog på 1.600 titler på Filmstriben er der et væld af film, som bibliotekerne kan bruge i deres formidling. Et filmseminar satte i august fokus på hvordan. 

  Læs mere