Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Her er højt til loftet

Anders Nørgaard Didriksen er netop ansat hos Pandora, hvor han blandt andet skal være ansvarlig for deres Library System samt systematisering og formidling af produktinformationer.

Navn: Anders Nørgaard Didriksen
Alder: 35 år
Uddannelse: Cand.scient.bibl., 2009
Karriere: Tidligere ansat ved Frederiksberg Bibliotek samt Frederikssund Bibliotek og senest tre år på Det Kongelige Bibliotek
Stilling: Project Coordinator – Data Asset Manager hos Pandora A/S pr. 1. februar 2016

Hvad skal du lave hos Pandora?

- Jeg er blevet ansat i en nyoprettet stilling, hvor jeg har ansvaret for Pandoras Library System, hvor jeg skal uploade for eksempel produktinformationer. Jeg har kun været ansat i få dage, og jeg har fået en grundig introduktion til Pandoras marketing- og PR-afdeling, som er den afdeling, jeg er ansat i. Det er dokumenter omkring Pandoras produkter, jeg skal systematisere og formidle, så de bedre kan genfindes – eksempelvis når Pandora skal have produkter ud på de større markeder. Fordi stillingen er ny, er det meget åbent, hvordan den vil udvikle sig. Der kan komme alle mulige opgaver til, videndeling eksempelvis, så der er meget potentiale i stillingen.

Hvor så du jobopslaget?

- På LinkedIn, hvor jeg er medlem af BF’s Privatgruppes LinkedIn-gruppe. Da jeg så opslaget, tænkte jeg, at den stilling var helt unik, og at jeg havde den rigtige profil i forhold til det, Pandora havde brug for, og så skrev jeg en ansøgning.

Hvad var det i stillingsopslaget, der gjorde, at du kunne se, at du havde den rigtige profil?

- Pandora skrev ikke, at de søgte en bibliotekar. Men de brugte ord som struktur, metadata, at holde styr på informationer og dokumentstyring, så det var tydeligvis en bibliotekar, de havde brug for. Så i min ansøgning satte jeg mine bibliotekariske kompetencer i spil i forhold til det, de søgte. Pandora havde brug for én, der ville kunne navigere i kaos – forstået på den måde, at der ikke ville være nogen faste regler eller traditioner, man skulle følge. Man skulle selv påvirke arbejdsopgaverne og komme med input i forhold til, hvad der var brug for, og det appellerede meget til mig.

Du er skiftet fra Det Kongelige Bibliotek, hvor du havde mange kollegaer med samme faglige baggrund til et sted, hvor du er den eneste. Hvilke tanker gør du dig om det?

- I sådan en situation er det godt at have sin fagforening og et fagligt netværk. For jeg kan jo komme til at sidde med udfordringer, som der ikke er andre i min organisation, der har fagligheden til at løse. Jeg ser det som en spændende udfordring.

Du har skiftet spor flere gange og har arbejdet både på et folkebibliotek, i staten og nu i det private. Er det planlagt?

- I virkeligheden handler det om, at man får nogle chancer, som man griber. Jeg har ikke planlagt en karriere, hvor jeg skulle skifte spor. Det handler mere om, at jeg ser et job, der er så unikt, at jeg ikke kan lade være med at søge det. Nu hvor jeg så er kommet over i den private sektor, kan jeg se, at det er fuldstændig anderledes end noget, jeg har prøvet før. I en tid, hvor der spares meget i det offentlige, er det rart at komme et sted, hvor der er højt til loftet. Når man er på en stor arbejdsplads med en lang historie, er der mange ting, man gør på en bestemt måde, og det kan være svært at ændre. I Pandora er der mange flere muligheder for at gøre tingene på en ny måde.