Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 3

Perspektiv sætter denne gang fokus på mental robusthed. »Robust« og »solid« er ord, der går igen i bemærkelsesværdigt mange jobopslag det seneste år. Vi ser på, hvad henholdsvis medarbejderen og arbejdsgiveren kan gøre i en tid med højt arbejdspres. Læs desuden om digital hukommelse og få en visuel rundtur i Det Kongelige Biblioteks afdeling for bevaring.

Åbn hele bladet som pdf

 • Bogbranchen skal tænke digitalt

  Hvordan kan bogbranchen overleve i den digitale tidsalder? Med udgangspunkt i det spørgsmål dykkede Oline Møller-Thomsen i sit speciale på IT-Universitetet ned i, hvordan streamingtjenester kan skabe god litteraturformidling.

  Læs mere
 • Robusthed skaber vi sammen

  Formandens leder

  Læs mere
 • Du er vel robust, Mulle?

  Ordet "robust" har det seneste år i stigende grad sneget sig ind i stillingsopslag, hvor arbejdsgivere søger "robuste" eller "solide" medarbejdere. Men hvad betyder det egentlig at være mentalt robust? Hvad forventer arbejdsgiverne, når de søger en robust medarbejder? Og hvad får flere kommuner til at sætte medarbejderne i gang med at træne deres hjerner til at blive mere robuste? Denne artikel søger nogle af svarene.

  Læs mere
 • Den kollektive hukommelse skal tænkes forfra

  Den amerikanske historiker Abby Smith Rumsey opregner i en ny bog udfordringerne for biblioteker og arkiver, som skal udvælge og gemme til gavn for eftertiden.

  Læs mere
 • Vi bevarer både materialer og et kunsthåndværk

  Fotoreportage. Det Kongelige Biblioteks Bevaringssektion holder til i 1.500 kvadratmeter tidligere laboratorier og industrilokaler på 4. sal i en bygning på Amager. De 22 medarbejdere tilskærer, limer, vasker, folder, samler, redder, designer og opfinder for at bevare vores kulturarv som en del af Afdelingen for Fysisk Bevaring og Pligtaflevering på Det Kongelige Bibliotek. Pligtafleveringssektionen har til huse i Den Sorte Diamant.

  Læs mere
 • Gave – ikke ekstra opgave

  Palles Gavebod hedder fra den 11. april Biblo.dk. Sitet skifter look, navn og muligheder. Særligt er der lagt vægt på børns muligheder for at lave online interessefællesskaber. Håbet er, at bibliotekarerne vil tage sitet til sig som et redskab til at nå de 8- til 12-årige.

  Læs mere
 • Vejen til et globalt bibliotek

  I bogen BiblioTech: Why Libraries Matter More Than Ever in the Age of Google understreger amerikaneren John Palfrey, at det digitale og det fysiske bibliotek er afhængige størrelser. Han opfordrer samtidig bibliotekarerne til at turde fejle for at udvikle bibliotekerne.

  Læs mere
 • HB-noter

  Hovedbestyrelsen holdt møde den 24. februar. Perspektiv bringer et udpluk af de vigtigste emner på dagsordenen.

  Læs mere