Det startede med etableringen af Gammel Nar Bar for fem år siden. Nu har det sociale tiltag, hvor tidligere studerende mødes en gang om året i IVA's fredagsbar, fået en faglig dimension i form af en alumneforening.
De sidste fem år har tidligere studerende kunnet mødes til Gammel Nar Bar i IVA’s fredagsbar en fredag i august. I år blev fredagen også brugt til at afholde en stiftende generalforsamling, så IVA’s alumneforening kunne se dagens lys. Formand for den nystiftede alumneforening er Anna Overlund-Sørensen, og i alt tæller bestyrelsen otte medlemmer, der repræsenterer et bredt udsnit af faget.
- Vi har bestyrelsesmedlemmer, der er ansat både i det private, i staten og på folkebibliotekerne, og det er jeg rigtig glad for, forklarer Anna Overlund-Sørensen. Håbet er nemlig, at alumneforeningen vil appellere bredt til tidligere IVA-studerende, der gerne vil bibeholde kontakten til deres tidligere uddannelsessted og dyrke den faglige identitet og netværket med andre tidligere studerende.
- Som studerende har man adgang til en meget bred vifte af viden. Man kan jo bare gå ned ad gangen, så møder man en professor. Når man er færdiguddannet og begynder at arbejde, så vil man typisk arbejde inden for et bestemt område, og ens kolleger vil arbejde med det samme, og så mister man adgangen til den bredde af faglig viden, som man havde adgang til tidligere, forklarer Anna Overlund-Sørensen om baggrunden for at etablere en alumneforening for tidligere studerende på IVA og Danmarks Biblioteksskole.
IVA har støttet etableringen af en IVA Alumneforening, og foreningen har tæt kontakt til studievejlederne, der sikrer dialogen mellem uddannelsen og alumnerne.
- Eksempelvis er det jo oplagt, at vi som alumner også kan deltage, hvis en ny professor på IVA afholder en tiltrædelsesforelæsning eller lignende. Det handler om at bevare en fælles identitet i faget, også selv om IVA nu er en del af humaniora på Københavns Universitet.
Der har allerede været afholdt to arrangementer i den nystiftede forening. Det ene var en rundvisning på Designmuseum Danmark med fokus på vedligeholdelse af samlingen og formidlingen af den. Det andet arrangement var et foredrag af professor ved IVA Morten Hertzum omkring implementering af it-systemer.
- Det var rigtig spændende, og man får jo netop adgang til at komme bag om kulisserne, når man kommer som alumneforening, siger Anna Overlund-Sørensen.
Der er allerede nye arrangementer på vej. Blandt andet et arrangement om Digital Literacy og et besøg på Dronningens Håndbibliotek.
Det er gratis at være medlem af foreningen, men der er en lille egenbetaling ved arrangementerne, hvor det vil koste 20 kr. at deltage for alumnerne og 10 kr. for studerende.