Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 1

Få indblik i bibliotekslobbyisternes arbejde i EU, hvor tal og statistik krydret med historier om biblioteker, der gør en forskel, er skyts i kampen om EU-politikernes opmærksomhed. Læs også om, hvordan en boligforening har brugt biblioteket som social løftestang for beboerne – og om it-professor Rasmus Paghs jagt på den perfekte søgemaskine-algoritme.

Hent hele bladet som pdf her

 • IVA får egen alumneforening

  Det startede med etableringen af Gammel Nar Bar for fem år siden. Nu har det sociale tiltag, hvor tidligere studerende mødes en gang om året i IVA's fredagsbar, fået en faglig dimension i form af en alumneforening.

  Læs mere
 • 2016 i besparelsernes tegn

  Formandens leder

  Læs mere
 • Bibliotekslobbyisterne i EU

  Det handler om at sno sig, når man skal finde vej ind til magten. Tal og statistik krydret med historier om biblioteker, der gør en forskel, er skyts i kampen om EU-politikernes opmærksomhed.

  Læs mere
 • EU og Open Access

  For lobbyister i EU er målet, at få politikernes opmærksomhed, da det ofte giver penge til projekter. Et område, der har nydt godt af politikernes bevågenhed, er Open Access, hvor det har vundet genklang i EU, at offentligt betalt forskning, også skal være offentligt tilgængelig.

  Læs mere
 • Forandringsagent med brugerfokus

  Man kan let blive ham den irriterende, når man står for den interne it-udvikling. Det hjælper dog, at man som bibliotekar er god til at have fokus på brugerne og forstå deres behov, siger konsulent i firmaet VP Securities Thomas Elfing.

  Læs mere
 • Karriererådgivning gjorde mig mere konkret

  Mange bibliotekarer oplever, at det kan være vanskeligt at skifte sektor. Lisbeth Lindemose ønskede at skifte spor fra folkebiblioteket til en mere specialiseret retning. Da muligheden bød sig, manglede hun inspiration til at skrive en målrettet ansøgning og komme i betragtning. Det hjalp en snak med BF's karriererådgiver på.

  Læs mere
 • Søgning efter sorte huller

  1,9 millioner euro har it-professor Rasmus Pagh fået til at komme nærmere en algoritme, der skal sikre, at søgemaskiner ikke overser noget.

  Læs mere
 • Deleøkonomi er bibliotekernes dna

  At udlåne og dele er et velkendt koncept for enhver dansk bibliotekar. Nu er ideen løftet op på de digitale platforme og blevet en lukrativ trend.

  Læs mere