Gå til sidens indhold

2016

 • Perspektiv nr. 1

  Få indblik i bibliotekslobbyisternes arbejde i EU, hvor tal og statistik krydret med historier om biblioteker, der gør en forskel, er skyts i kampen om EU-politikernes opmærksomhed. Læs også om, hvordan en boligforening har brugt biblioteket som social løftestang for beboerne – og om it-professor Rasmus Paghs jagt på den perfekte søgemaskine-algoritme.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 2

  »Du skal nok nedtone den hårfarve, hvis du vil noget seriøst med din karriere«. Februarudgaven af Perspektiv byder på et interview med nationalbibliotekschef på Det Kongelige Bibliotek Pernille Drost og vicedirektør Kira Skov Hansen om at være leder – også når det gør ondt. Læs også om det nye bibliotekssystem Cicero og om, hvordan bibliotekarer gør en forskel i integrationsarbejdet.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 3

  Perspektiv sætter denne gang fokus på mental robusthed. »Robust« og »solid« er ord, der går igen i bemærkelsesværdigt mange jobopslag det seneste år. Vi ser på, hvad henholdsvis medarbejderen og arbejdsgiveren kan gøre i en tid med højt arbejdspres. Læs desuden om digital hukommelse og få en visuel rundtur i Det Kongelige Biblioteks afdeling for bevaring.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 4

  Hvorfor markedsfører vi ikke bibliotekerne nationalt? Perspektiv har set nærmere på mulighederne for en national bibliotekskampagne. Læs også om »generation touch» og få et sociologisk blik på biblioteksudviklingen. Desuden kan du teste, hvor godt du beskytter dit privatliv på nettet og få gode råd til at sikre, at dine personlige oplysninger ikke bliver misbrugt.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 5

  Nye e-læringsobjekter komprimerer søgeteknik, kildekritik og litteratursøgning i øvelser, som underviserne kan bruge, når det giver allermest mening for de studerende. Denne udgave af Perspektiv ser nærmere på, hvordan man får biblioteksfaglighed integreret i fagundervisningen. Læs også om Biblioteket Online, som har til formål på sigt at gøre borgerne selvhjulpne, og find ud af, hvordan biblioteksbrugere nudges.

  Læs mere