-
Adgang er ikke svaret på alt
I begejstring over at få adgang til kulturarven gennem massedigitalisering har vi glemt diskussionen af, hvem der giver os adgang og på hvilke vilkår, mener Nanna Bonde Thylstrup. I sin ph.d. The Politics of Mass Digitization har hun blandt andet undersøgt digitaliseringsprojektet Google Books.
Læs mere - Fællesskab og kompetencer er vores stærkeste kort Læs mere
-
DIGITAL LÆRING – MED HJERNEN SOM INDSATS
Smartphones, gps og Google er blevet digitale assistenter, der fratager hjernen dens arbejde. Resultatet er, at nerveceller forsvinder, fordi de ikke bliver brugt.
Læs mere -
Hvad er godt og mindre godt ved eReolens nye aftale?
Så lykkedes det forlag og biblioteker at enes om en aftale, der giver én samlet adgang til e-bøger. Perspektiv har spurgt en række aktører på området, hvad de synes er godt og mindre godt ved den nye aftale.
Læs mere -
Faggrupperne får ny tilskudsmodel
Fra januar 2015 skal faggrupperne til at søge midler til deres aktiviteter. Denne nye tilskudsmodel er vedtaget, for at midlerne til faggrupperne kommer endnu bedre i spil.
Læs mere -
Er der forskel på at læse en e-bog og en trykt bog?
Vi har nok alle vores egen mening om, hvilket medie vi foretrækker, når vi læser. Men hvad siger forskningen om forskellen på at læse en digital og en trykt tekst?
Læs mere -
Uden materialer er vi ingenting…
Et tankeeksperiment i Vesthimmerland fik biblioteket til at nytænke biblioteket fuldstændigt. Og ikke mindst skabe en organisation, der passede til det.
Læs mere -
Da Lillian ændrede Vivians liv
Vivian Kunihira var som au pair underbetalt. Det ændrede sig først, da hun gik på biblioteket og mødte en bibliotekar, der introducerede hende til det danske samfund og ikke mindst hendes rettigheder.
Læs mere