Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 2

Perspektiv har rekonstrueret forløbet omkring aflysningen af digteren Yahya Hassans besøg på Vollsmose Bibliotek. Læs også om digitalt selvforsvar og rollen som researcher i denne udgave af dit fagmagasin.

 • Da Yahya Hassan ikke besøgte Vollsmose Bibliotek

  Aldrig før har et biblioteksarrangement trukket så mange overskrifter, medført et flyveforbud for til sidst at blive livetransmitteret. Bibliotekarerne i Vollsmose håber, at hele bibliotekssektoren griber momentumet.

  Læs mere
 • Kulturen tilbage til menneskelivet

  Værdien af kunst og kultur er fraværende i debatten om vores fremtid både på Christiansborg og i medierne. Det skal en ny tænketank for kultur lave om på. Daglig leder af KulturTanken er Jens Nielsen – indtil for nyligt kulturchef i Greve Kommune.

  Læs mere
 • Praktik og gratis arbejde skaber en gråzone

  Det handler om at kunne skrive noget på sit CV, få praktisk erfaring og skabe netværk. Derfor siger flere end tidligere ja til at arbejde gratis, og studerende tager gerne et ulønnet praktikophold. Men det stigende omfang kan være med til at skabe et gråzone-arbejdsmarked uden regulerede forhold, mener forskere.

  Læs mere
 • Digitalt selvforsvar

  Dine oplysninger handles på nettet

  Læs mere
 • Grønkål - bliver det mere sødt, når det har fået frost?

  Hvem skal vi ansætte som vores næste administrerende direktør? Hvordan er udviklingen i transportbranchen, og hvordan er det nu lige med grønkål og frost? En karriere som researcher kalder på den indre detektiv.

  Læs mere
 • Netværk skaber job

  Navn: Rune T. Steenberg Stilling: Lead Generation Manager/Digital Project Manager, Brüel & Kjær Karriereforløb: Digital projektleder, Director A/S (2008-2009), Search Analyst Manager, Adspire (2009), SEO Manager, Stahl & Co. (2009-2010), Online Project Manager, FLSmidth (2010-2013) Uddannelse: Cand.scient.bibl. i 2008 Alder: 36 år

  Læs mere
 • Engang var biblioteket i mennesket

  Er der en sammenhæng mellem hukommelsesbiblioteket, som det tog sig ud i antikken, og nutidens digitale virkelighed? Det spørgsmål er Ole Olesen-Bagneux netop nu i gang med at besvare i forbindelse med sin ph.d.

  Læs mere
 • Kan det betale sig?

  Hver gang man åbner en avis, tænder for fjernsynet, radioen eller går på nettet, hører man for tiden om produktivitet, effektivitet og konkurrenceevne. »Kan det betale sig?« er mantraet, både i forhold til den enkelte, men også samfundsmæssigt.

  Læs mere