Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 9

I dette nummer af Perspektiv bringer vi et interview med Pernille Drost, der takker af efter otte år som formand for Bibliotekarforbundet. Læs også om konfliktoptrapning på arbejdspladsen, Records Management og forskning i kulturpolitik. 

 • Så må tiden vise, om der er vand i bassinet

  Indigneret og optændt af den hellige ild – sådan beskriver Pernille Drost sig selv, da hun i 2004 meldte sig som kandidat til formandsposten i Bibliotekarforbundet. Som formand har hun kæmpet for synlighed, faglig stolthed og akademiseringen af faget. Hun forlader nu formandsposten – nok lidt mere blød om hjertet og med en klar fornemmelse af, at hun kommer til at savne medlemmerne.

  Læs mere
 • Hvad skal vi med den kultur?

  Politikerne kan med fordel gøre brug af forskningen i kulturpolitik, fordi de her kan hente argumenter for, hvorfor de skal bruge penge på kultur. Det mener lektor på Det Informationsvidenskabelige Akademi Nanna Kann-Rasmussen, medarrangør af årets nordiske konference om kulturpolitik, NCCPR 2013.

  Læs mere
 • Bøger er bare begyndelsen

  Syddansk Universitet har rykket uddannelsen i Bibliotekskundskab og Videnskommunikation fra Odense til Kolding. Perspektiv har mødt en række studerende og lyttet med, da første semester blev undervist i faget Biblioteket som videns- og kulturinstitution.

  Læs mere
 • En hånd under videnskaben

  Forskningsbibliotekerne har kun en berettigelse, hvis de understøtter forskningen og universitetets formål, mener Bertil Dorch, der fra første oktober pendler til Odense som ny bibliotekschef på Syddansk Universitetsbibliotek. Missionen er at udstikke retningen for fremtidens forskningsbibliotek og skabe sammenhængskraft.

  Læs mere
 • En helt almindelig uge

  Hvor længe holder en branddør i tilfælde af brand? Hvordan opbevarer jeg bedst et mørnet dokument? Hvad gør man når ugens praktikant også er ens chef? Gitte Monica Lynge, projektleder i Bestseller, fortæller om en helt almindelig uge midt i september.

  Læs mere
 • Records Management handler om kroner og øre

  Dokumentation, systematik, overblik og forståelse for forretningen. At være Records Manager giver ansvaret for, at en virksomhed kan genfinde og dokumentere al sin viden, og det kan i sidste ende redde en virksomhed fra røde tal på bundlinjen.

  Læs mere
 • Tag hånd om de kostbare konflikter

  Konflikter på arbejdspladsen kan ikke undgås, men der skal tages hånd om dem i tide, hvis ikke de skal koste dyrt.

  Læs mere
 • Statistik og bibliometri skal være en del af pensum

  Elias Sanz-Casado, professor i informationsvidenskab på universitetet i Madrid, mener, at måleværktøjer skal være en del af uddannelsen for alle bibliotekarer.

  Læs mere