Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 8

I denne udgave af Perspektiv sætter temaet fokus på bibliotekarernes flydende faglighed. Derudover kan du blive klogere på bibliotekernes lytteklubber og komme tættere på manden, der vil gøre danskerne til e-bogslæsere. 
 • Formandens leder

  Der er ingen, der har lyst til at være det »halvtomme glas«.

  Læs mere
 • Lytteklubberne vokser

  Bibzoom, bibliotekerne og DR gik for tre år siden sammen om DR Klub Klassisk. En succes, der nu breder sig til rock. For bibliotekerne kommer i dialog med brugerne, brugerne med hinanden og DR får en tråd ud i alle afkroge af landet. Vi har talt med tovholderne bag klubberne.

  Læs mere
 • Manden, der vil gøre danskerne til e-bogslæsere

  »Vi har brugt tre millioner kroner og to måneder på at udvikle den her platform. Hvis bibliotekerne skulle have gjort det samme, havde det måske taget fire år og kostet 15 millioner kroner. Udvikling er bare noget andet i offentlige institutioner«, siger Morten Strunge, idé- og pengemand bag den nye abonnementstjeneste for e-bøger Mofibo.

  Læs mere
 • Flydende faglighed

  Informationsspecialister i det private flyder i dag derhen i virksomheden, hvor der er brug for dem. De er ikke længere bundet til det fysiske bibliotek.

  Læs mere
 • Er det rigtigt, at det ikke længere er sundt at spise fisk?

  Perspektiv har spurgt tre bibliotekarer fra forskellige arbejdspladser, hvordan deres faglighed og opgaver udvikler sig? For forskningsbibliotekar Jette Meelby er svar på spørgsmål som ovenstående for eksempel blevet en ny disciplin.

  Læs mere
 • Navnet skal afspejle det, vi gør

  Ikke et ord om navneskifte, men en masse om det, vi kan og gør. Det var strategien, da Novo Nordisk Library skiftede navn til GLIA – Global Information & Analysis.

  Læs mere
 • Det er noget helt andet i Norge

  Efter flere hundrede ansøgninger og stadig intet job fik Laurits Thomas Rasmussen øjnene op for jobmulighederne i Norge.

  Læs mere