Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 7

Perspektiv fik præcis 30 minutter og syv sekunder til rådighed til at interviewe kulturminister Marianne Jelved i hendes hjørnekontor i Kulturministeriet. Læs med og bliv klogere på, hvad kulturministeren mener om kultur, biblioteker og borgerservice.   

 • Den digitale dansker findes ikke

  Vi hører ofte to fortællinger om det digitale: »at vi er nødt til at komme med på den digitale bølge«, eller »at vi bliver fremmedgjort over for hinanden i det digitale samfund«. Men hvad betyder det digitale egentlig for vores hverdag? Det har ph.d. studerende på IVA Sara Jensen sat sig for at undersøge.

  Læs mere
 • Det er et fælles ansvar at sikre de studerende et bredt arbejdsmarked

  Så er de fleste af os tilbage på pinden, sommerferien er rundet af, og vi gør os klar til at sparke næste halve år i gang.

  Læs mere
 • »Bibliotekarerne ved, hvad de taler om, og ved, hvordan man sætter ting i gang«

  Kulturminister Marianne Jelved synes, det er pinligt at sætte veluddannede bibliotekarer til at udstede pas og kørekort. For hende er nøgleordene folkeoplysning og demokrati – og så vil hun gerne have lokalpolitikerne til at tage stilling til, hvad de vil med deres biblioteker.

  Læs mere
 • Next Library

  Nedslag fra konferencen Next Library 17.og 18. juni i Aarhus.

  Læs mere
 • Velkommen nye russere

  Sonia Bavnbæk Støvring og Christian Lund Evald er blandt de rusvejledere, der byder de nye studerende på Det Informationsvidenskabelige Akademi velkommen.

  Læs mere
 • Følg Bibliotekarforbundets formand på Folkemødet

  Folkemøde. Festival for politik og meninger eller fætter/kusinefest for interesseorganisationer? Var de 30.000 deltagere i Allinge udtryk for folket, eller er det først et rigtigt FOLKEmøde, hvis der er endnu flere deltagere?

  Læs mere
 • Bibliotekarer som rød tråd gennem uddannelsessystemet

  KL’s medlem af Børne- og Kulturudvalget Laura Hay (V) lovede mere politisk fokus på samarbejdet mellem folkebiblioteket og folkeskolen fremover. Hun deltog sammen med mere end 55 biblioteksfolk i Perspektivs debatmøde 11. juni, om hvordan vi får folkebibliotekarernes kompetencer i spil i folkeskolen.

  Læs mere
 • Det er pinedød nødvendigt at gå sammen

  Den 1. september skal bibliotekscheferne sige ja eller nej til Danskernes Digitale Bibliotek. For Jytte Bræmer, bibliotekschef på Fredericia Bibliotek og medlem af koordinationsgruppen for Danskernes Digitale Bibliotek, er valget åbenlyst. Bibliotekerne kan ikke klare sig alene.

  Læs mere