Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 6

Hvor langt vil du gå for et job? Det har Perspektiv spurgt BF's ledige om. Læs svaret i denne udgave af Perspektiv, der sætter fokus på viljen til mobilitet blandt ledige. Du kan også blive klogere på e-bogen og dens fremtid i Danmark. God læselyst!
 • Flere japanske biblioteker er privat ledet

  Naomi Wake forsker i bibliotekets betydning for integration. Hun er i Danmark for at studere danske bibliotekers integrationsindsats, som hun mener kan være et forbillede for Japan.

  Læs mere
 • I år fylder Bibliotekarforbundet 90 år

  Formandens leder

  Læs mere
 • Fordi jeg allerhelst vil arbejde!!

  Er du villig til at flytte til den anden ende af landet eller bevæge dig ind på nye fagområder for at få et job? Perspektiv har spurgt Bibliotekarforbundets ledige medlemmer. Og vandene deler sig.

  Læs mere
 • Bibliotekarer med kant er bibliotekets overlevelse

  Hvis biblioteket skal være et reelt alternativ til de kommercielle tilbud, må det have en holdning til det materiale, det stiller til rådighed for brugerne.

  Læs mere
 • Amazon har krammet på USA's bogmarked

  Professor i sociologi på Cambridge University John Thompson har i tre år fulgt USA’s største forlag tæt. I maj talte han om det, han kalder forlagsbranchens digitale revolution, på et forskerseminar om e-bøger på IVA.

  Læs mere
 • E-bogslæsere læser mere

  Når først læserne har kastet deres kærlighed på e-bøger, læser de mere, end de gjorde før, viser en amerikansk undersøgelse.

  Læs mere
 • Der er penge i det

  Direktør i e-boghandlen Riidr, Anders Breinholst, ser et e-bogsmarked i rivende udvikling, men bibliotekerne er nødt til at skabe deres egne nicher for ikke at ødelægge det kommercielle marked – og for selv at overleve, mener han. Vi har givet ham tre stikord.

  Læs mere
 • Drop de færdige ideer

  Det nytter ikke, at bibliotekarerne kommer med et færdigt, finpudset tilbud i de mobile biblioteker – ideerne skal skabes i samarbejde med de lokale ildsjæle, hvis de skal blive en succes. Det er erfaringerne i Nordjylland efter et toårigt projekt.

  Læs mere