Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 5

Fungerer de frivillige på bibliotekerne som lappeløsning eller mervædi? Temaet i denne udgave af Perspektiv sætter fokus på frivillige, og på hvordan de bruges i bibliotekerne. God læselyst!
 • Færre biblioteker – bedre indhold

  Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev, ønsker flere skole- og folkebiblioteker lagt sammen for at udnytte ressourcerne, og hvor det ikke er muligt, ser hun gerne et systematisk samarbejde mellem folkebiblioteker og folkeskoler.

  Læs mere
 • Formandens leder

  Primitive spørgsmål

  Læs mere
 • Frivillige - lappeløsning eller merværdi?

  Når kommunalpolitikerne ikke længere kan finde pengene til at drive den lille filial, så kan valget stå imellem at lukke den eller lade frivillige overtage driften. Nogen god udvikling? Nej, mener Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost. Hun advarer mod, at frivillige agerer lappeløsninger i hårde sparerunder.

  Læs mere
 • Unge er i tvivl om, hvad de må på nettet

  En undersøgelse af unges brug af internettet viser, at 45 procent bevidst benytter ulovlige tjenester, men også at mere end halvdelen af de unge er i tvivl om, hvad de må og ikke må på nettet.

  Læs mere
 • Hvem skal sikre den digitale dannelse i folkeskolen?

  Digital dannelse er ikke et fag på skemaet, og læringen, om hvordan man skal begå sig på nettet, er ikke sat i system. Det bekymrer eksperter, og det bekymrer visse politikere i Folketinget. Bibliotekarforbundets formand, Pernille Drost, vil gerne have bibliotekarernes kompetencer i spil. Og mange kommunalpolitikere ser fordele ved at øge samarbejdet mellem skole- og folkebiblioteker. Perspektiv har samlet en række markante udtalelser fra det seneste halve år om emnet.

  Læs mere
 • Kære Bibliotekarforbundet

  Perspektiv har samlet en buket af fødselsdagshilsner fra Bibliotekarforbundets venner i anledning af forbundets 90 års fødselsdag.

  Læs mere
 • Biblioteket skal ikke ligne boghandlerens udstillingsvindue

  De nye litterære former har ikke nogen fremtrædende rolle i bibliotekerne, men ikke alene er biblioteket forpligtiget til at formidle de nye tendenser. Det er også en chance for at markere sig som en stærk kulturinstitution.

  Læs mere
 • Bibliotekerne skal ud på kanten

  Tre forfulgte udenlandske skribenter lever i øjeblikket under beskyttelse i Danmark i såkaldte fribyer, hvor bibliotekerne har taget skribenterne til sig. En krævende, men nødvendig opgave, hvis vi mener noget med demokrati og ytringsfrihed, siger Michael Linde Larsen, fribykoordinator i Odense.

  Læs mere