Gå til sidens indhold

Næsten 2.000 har fået rådgivning om deres pension

Bibliotekarer er mønsterelever, når det gælder opmærksomhed omkring deres pension. Siden bibliotekarerne skiftede pensionsselskab fra Sampension til PFA har næsten 2.000 modtaget rådgivning hos PFA.

I PFA’s hovedkontor i Københavns Nordhavn er man meget tilfredse med, at fire ud af fem bibliotekarer interesserer sig så meget for deres pension, at de har deltaget i en rådgivningssamtale med PFA’s forsikringsrådgivere. For det giver bibliotekarerne det pensionsprodukt, der passer bedst til deres livssituation nu og til deres fremtidige ønsker til deres økonomiske forhold som pensionister.

En af de bibliotekarer, der har taget imod pensionsrådgivningen, er Lene Schaumann, der er tillidsrepræsentant på Gentofte Bibliotekerne. Hun oplevede det som meget positivt at sidde over for en pensionsrådgiver fra PFA.

- Jeg følte ikke, at hun var ude på at sælge et produkt. Det vigtige for hende var, at det passede til mig.

Nogle af de ting, som Lene Schaumann lavede om på i forhold til den pensionsordning, hun havde tidligere, var, at der blev skruet op for forsikringsdelen af ordningen.

- Jeg er gift og har en søn, og det var især spørgsmålet om, hvordan jeg sikrer mine efterladte, der var vigtigt for mig. Og her havde pensionsrådgiveren nogle gode råd. Hvis jeg eksempelvis vil sikre min mand godt, hvis jeg skulle dø, så er det fint med en engangsudbetaling på et beløb svarende til tre gange min årsløn, forklarer Lene Schaumann.

De fleste er forsigtige
En samtale med pensionsrådgiveren var også med til at afklare, hvor risikovillig Lene Schaumann var villig til at være omkring sin pension. Og her viste det sig, at hun var mere forsigtig, end hun havde regnet med. Hvilket i øvrigt passer til det generelle billede blandt bibliotekarer, hvor 1.938 valgte profil B, som ikke er specielt risikovillig, men med mulighed for et fint afkast.

342 valgte den endnu mindre risikovillige profil A, hvor andelen af aktieinvesteringer kun er 25 procent. 236 valgte profil C, hvor 75 procent af investeringerne er i aktier, og 19 valgte profil D, hvor alt investeres i aktier. Det gælder for alle fire profiler, at jo tættere man er på ens pensionsalder, jo mere sikkert investeres der.

Tag imod rådgivning
Som tillidsrepræsentant har Lene Schaumann været opmærksom på, om kollegerne også tog imod tilbuddet om rådgivning.

- De tilbagemeldinger, jeg fik fra kollegerne efter rådgivningen, var, at de var rigtigt glade for at få styr på pensionen. Brevene fra ens pensionsselskab er jo tit nogle, man lægger i bunken af mindre gennemlæste breve.

Et at tvivlsspørgsmålene hos flere af hendes kolleger var, om de skulle flytte deres depoter fra Sampension til PFA. Selv benyttede Lene Schaumann lejligheden til at få samlet to pensioner fra to tidligere ansættelser i forbindelse med skiftet til PFA.

Og Lene Schaumann er blot en af mange bibliotekarer, der valgte at flytte deres depoter fra Sampension til PFA. I alt forventer PFA, at der vil blive flyttet depoter for over en milliard kroner.